Real je lani porušil načrte o dveh zaporednih naslovih Bayernu, ko ga je v polfinalu nadigral s skupnim izidom 5:0, nato pa v velikem finalu v Lizboni s 4:1 po podaljšku ugnal še Atletico in se končno dokopal do tako želenega 10. pokala za prvaka Evrope. Moštvo Carla Ancelottija je nato poleti doživelo nekaj sprememb in v sezono vstopilo z nekaj manjšimi težavami glede uigranosti novincev, ki pa so že preteklost, saj kraljevi klub v zadnjih tednih melje vse pred seboj, zato ni presenetljivo, da so Madridčani v očeh marsikoga glavni kandidati za končno slavje v ligi prvakov tudi v tej sezoni. Med njimi je tudi Del Bosque.

»Real Madrid ima resnično bogato zgodovino. Seveda so bila vmes tudi slabša obdobja, toda trenutno gre klub skozi zelo svetle čase. Imajo odlično zasedbo tudi za prihajajoča leta, dobra povezanost vseh v klubu pa še pripomore k uspehom na igrišču. Real ima kompletno ekipo, ki je na zadnjih tekmah igrala izredno dobro. Mislim, da so v zelo dobrem položaju, da ponovijo zmago v ligi prvakov iz lanske sezone,« je v pogovoru za Perform povedal Del Bosque.

Ronaldo in Messi sta fantastična

Težko je pri uspehih Reala mimo izjemnega učinka Cristiana Ronalda, ki se nadeja, da bo januarja drugič zapored osvojil zlato žogo in zaostanek za rivalom Lionelom Messijem na tem področju znižal na 3:4. Del Bosque ni želel odgovoriti na vprašanje, kdo od omenjenega dvojca je boljši, saj sta zanj oba fantastična.

»Messi in Ronaldo sta oba fantastična primera nogometaša. Vsi, ki imamo radi nogomet, imamo radi oba, če pa ljudje obožujejo enega bolj kot drugega, pa gre ponavadi za odločitev na podlagi izbire, za katerega od njunih klubov navijajo. A oba sta fantastična,« pravi španski selektor, ki dodaja, da zmaga Ronalda v boju za zlato žogo ni tako samoumevna: »Vsi že vemo, kdo so najboljši nogometaši na svetu, a tokrat je leto svetovnega prvenstva in tu je tudi nekaj Nemcev, ki kandidirajo za nagrado, zaradi vsega, kar so dosegli kot ekipa. Nogomet ni le individualna stvar, gre tudi za kolektiv. In Nemčija je odlično moštvo, ki ga sestavlja veliko izjemnih posameznikov.«