Casillas je ob koncu prejšnje sezone verjetno z zadovoljstvom sprejel novico, da Mourinho zapušča Real, ob tem pa se je kapetan verjetno nadejal povratka v začetno enajsterico kraljevega kluba. A kar nekoliko presenetljivo je nato tudi Ancelotti nadaljeval predhodnikovo prakso in je na prvih tekmah nove sezone v vrata postavil Lopeza, Casillas pa še čaka na prve minute.

Ob tem so se mnogi v Španiji že začeli spraševati, kaj bo to pomenilo za njihovo reprezentanco, ki jo po koncu sezone čaka mundial v Braziliji, kjer bo branila naslov svetovnega prvaka. Ali bo selektor Del Bosque kljub neigranju ostal zvest Casillasu in mu še naprej zaupal vlogo prvega reprezentančnega vratarja? Kot kaže, da.

»Casillas bo vedno lahko računal na mojo podporo. Je kapetan reprezentance in zelo pomemben člen naše ekipe,« je Del Bosque izjavil za španski AS.

Casillas, ki je v karieri za Španijo nastopil že na 149 tekmah, za Real ni branil že vse od začetka leta, ko si je poškodoval roko. Pomanjkanje igralnih minut na klubskem nivoju pa očitno ne ogroža njegovega reprezentančnega statusa.

»Nikoli ne bi zahteval, da mora za igranje v reprezentanci igrati tudi v Madridu. Sem na njegovi strani in na strani vsega, kar je pokazal v preteklosti. Casillas gre trenutno skozi težko obdobje, zato potrebuje podporo vseh, ki ga spoštujejo in obožujejo. Situacija ni prijetna za nikogar, še najmanj zanj. A ob tem naj povem, da s tem ne nasprotujem mnenju ali odločitvam kogarkoli, le izražam podporo Casillasu,« je še dodal del Bosque.

Španci se bodo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v petek odpravili na gostovanje na Finsko, v torek pa jih v Ženevi čaka prijateljska tekma s Čilom. Poleg Casillasa sta v reprezentanci tudi vratar Barcelone Victor Valdes in Napolijev čuvaj mreže Pepe Reina, ki bosta nestrpno čakala, če jima bo del Bosque namenil kakšno minuto na zelenici.