Na uradni spletni strani kluba iz Frankfurta so zapisali, da so se okrepili z izkušenim igralcem, ki je že seznanjen z nemških nogometom, saj je odigral 27 tekem v prvi in 110 v drugi ligi, dosegel pa je 35 golov. Poleg tega je Dedić kar nekaj tekem odigral tudi v prvi in drugi italijanski ligi, ima pa tudi 49 nastopov za reprezentanco. Nemci niso pozabili omeniti, da je bil tudi član slovenske zasedbe na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, kjer je zaigral na vseh treh tekmah skupinskega dela.

»Zlatko Dedić je dober igralec, ki lahko v napadu igra na različnih položajih, drugo nemško ligo pa že zelo dobro pozna. Veseli smo, da je za svoj novi klub izbral ravno FSV iz Frankfurta,« je za spletno stran kluba dejal športni direktor FSV Uwe Stöver.

»Vesel sem, da mi je FSV omogočil, da še naprej igram v drugi nemški ligi. Na številnih tekmah proti FSV sem v zadnjih letih dodobra spoznal ta klub in ga zelo cenim. Čaka nas precej dela, da po dveh prvenstvenih porazih voz obrnemo spet v pravo, zmagovito smer,« pa je za klubsko spletno stran dejal Dedić, ki bo v Frankfurtu nosil dres s številko 29.

FSV je nazadnje igral v soboto, ko je v nemškem pokalu po enajstmetrovkah uspel premagati četrtoligaša, prvo priložnost za nastop pa bo Dedić dobil na sobotnem gostovanju pri Nürnbergu, kjer bo FSV lovil prve prvenstvene točke.