Kot poročajo tamkajšnji mediji, Deca zaradi dopinške kršitve ne bo v postavi Fluminenseja za tekmo pokala libertadores proti ekipi Emelec v Ekvadorju. Petintridesetletni nogometaš bo skušal doma popraviti škodo, povzročeno z razkritjem. Za brazilske medije je že zanikal, da bi namerno uporabljal doping, prepovedano snov je, kot trdi, nevede zaužil z vitamini, ki jih je kupil v lekarni. Deco je tako že najel pravnega zastopnika, s katerim pripravljata tožbo proti proizvajalcu, ki naj ne bi navedel vsebnosti prepovedane substance v vitaminskem izdelku.

Decov dopinški primer ni osamljen. V podobnih težavah se je pred dvema tednoma znašel Carlos Alberto, ki je oddal pozitivni test po tekmi ekipe Vasco de Gama proti Decovemu Fluminenseju.

Brazilski nogometaš s portugalskim potnim listom je poklicno pot začel v Braziliji za ekipo Corinthians, nato pa ga je nogometna pot vodila na Portugalsko. Začel je pri Benfici, nadaljeval v Alverci, Salgueirosu in Portu, nato pa je že kot portugalski državljan igral še za Barcelono in, pred odhodom v Brazilijo avgusta 2010, nazadnje za Chelsea. Za portugalsko izbrano vrsto je nastopil na svetovnih prvenstvih 2006 in 2010.

V svoji zbirki ima Anderson Luis de Souza precej pomembnih lovorik: ob treh španskih, dveh portugalskih in enem angleškem naslovu prvaka je tudi dvakrat osvojil ligo prvakov, kot eden redkih z dvema različnima kluboma, leta 2005 s Portom, naslednje leto pa z Barcelono.