Iz tabora Barcelone je prišla potrditev, da so sklenili dogovor z madridskim Atleticom o prestopu Davida Ville. Katalonci bodo za izkušenega napadalca od aktualnega španskega pokalnega prvaka prejeli 5,1 milijona evrov odškodnine.

Za Villo se je poleg Atletica močno zanimal tudi londonski Tottenham, ki je bil po številnih informacijah, celo v najboljšem položaju, da se okrepi s Špancem, a je Atletico v zadnjem času očitno Barceloni poslal boljšo ponudbo, tudi Villa pa bi verjetno raje ostal v Španiji in si tam poskušal izboriti nastop na mundialu 2014.

Madridčani bodo zanj Kataloncem letos plačali 2,1 milijona evrov, 2 milijona prihodnje leto, 1 milijon pa bo v Barcelono romal, če bo Villa pri Atleticu ostal tudi v sezoni 2015/16. Bo pa Barcelona deležna kar polovico denarja, ki bi ga zanj v primeru prodaje prejel Atletico.

Villa je k Barceloni iz Valencie prišel poleti 2010, odškodnina zanj pa je takrat znašala visokih 40 milijonov evrov. Za Barcelono je Villa na 119 tekmah dosegel 48 golov.