Čeprav je pri Bayernu manjkal poškodovani Toni Kroos (Javi Martinez se je vrnil v zvezno vrsto namesto Luiza Gustava), pa so bržčas veliko bolj svoja dva kaznovana nogometaša pogrešali Torinčani. Arturo Vidal in Stephan Lichtsteiner vendarle veljata za "delovna konja" črno-bele ekipe, ki ju je moral Antonio Conte tokrat nadomestiti s Paulom Pogbajem in Simonejem Padoinom, prav tako pa ni bilo poškodovanega Sebastiana Giovinca.

Po živahnejšem začetku stare dame je Bayern tekmo hitro umiril, v 24. minuti pa je Andrea Pirlo dobro sprožil prosti strel z roba kazenskega prostora, a je bil Manuel Neuer na mestu. Že v 36. minuti je moral gostujoči trener Jupp Heynckes poseči po prvi menjavi, poškodovanega Daniela van Buytna je zamenjal Jerome Boateng, kljub temu pa je Bayern nadzoroval potek tekme in prvi polčas končal po svojih željah.

Kmalu po začetku drugega polčasa je Fabio Quagliarella ogrel Neuerja, ki je s pomočjo vratnice ohranil mrežo nedotaknjeno. V 57. minuti je na drugi strani z roba kazenskega prostora vratnico zadel še Arjen Robben, v 64. minuti pa je Bayern, ki je že do takrat dobro vodil tekmo, dokončal delo. Po prostem strelu Bastiana Schweinsteigerja je žoga prišla do Javija Martineza, ki je takoj sprožil, Gianluigi Buffon je žogo odbil, a le do Maria Mandžukića, ki je žogo z glavo iz bližine poslal v Juventusovo mrežo za skupno vodstvo s 3:0. V sodniškem podaljšku je Claudio Pizarro potrdil bavarsko pot v polfinale.

Barca trepetala do zadnje sekunde, pomagal vstop Messija

Barcelona, ki je nastopila precej oslabljena, je na Camp Nouu bolje začela povratni obračun proti PSG in imela dve priložnosti v prvih 20 minutah, medtem ko so Parižani pokazali bolj malo. A v 24. minuti je Ezequiel Lavezzi prišel do strela s 14 metrov, vendar je Victor Valdes dobro posredoval, tako kot še nekajkrat zatem. Posebej ob prekinitvah in visokih žogah v kazenski prostor so bili domači branilci kar malce panični ob visokih Parižanih, ki pa niso znali dovolj dobro usmeriti žoge. Katalonci so pričakovano imeli večinoma žogo v svoji posesti, a so bili v zaključkih akcij nenatančni, gostje pa so neprestano grozili s proti napadi.

Takoj po začetku drugega polčasa so v 50. minuti Parižani poskrbeli za hladen tuš na Camp Nouu, ko je Javier Pastore učinkovito zaključil protinapad in svojo ekipo popeljal v vodstvo. Tito Vilanova je takoj zatem dal znak Lionelu Messiju, naj se začne ogrevati, kmalu zatem pa je tudi - čeprav ne popolnoma pripravljen - vstopil v igro. In prav argentinski velemojster je v 71. minuti začel akcijo za izenačenje, ko je podal v kazenski prostor do Davida Ville, ta je žogo zavrnil do Pedra Rodrigueza, ki je z roba kazenskega prostora ugnal Siriguja. En zadetek Barcelone je bilo na koncu tudi dovolj za napredovanje katalonske ekipe, Parižani pa so na koncu obžalovali številne zapravljene priložnosti z obeh tekem.

Že v torek je Borussia doma s 3:2 premagala Malago in se z enakim skupnim izidom uvrstila med četverico, Real pa je z 2:3 klonil v Carigradu proti Galatasarayu, a dobil prvo tekmo s 3:0.

Žreb polfinalnih parov bo v petek.

Juventus – Bayern 0:2 (0:0) / 0:4


Strelca: Mandžukić 64., Pizzaro 92.


Postavi:


Juventus: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Padoin (Isla 69.), Pirlo, Asamoah, Pogba, Marchisio (Giaccherini 79.), Quagliarella (Matri 66.), Vučinić


Bayern: Neuer, Dante, Van Buyten (Boateng 35.), Lahm, Alaba, Martinez, Schweinsteiger, Robben, Ribery (Luiz Gustavo 80.), Müller, Mandžukić (Pizzaro 83.)






Barcelona – PSG 1:1 (0:0) / 3:3


Strelca: Pedro 71.; Pastore 50.



Postavi:


Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Jordi Alba, Adriano (Bartra 62.), Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Fabregas (Messi 62.), Villa (Song 84.)


PSG: Sirigu, Silva, Alex, Maxwell, Jallet (van der Wiel 83.), Verratti (Beckham 83.), Pastore, Motta, Lucas, Lavezzi (Gameira 81.), Ibrahimović