Sušić bi moral v sredo iz Pariza poleteti v Brazilijo, a se je na letališče odpravil prepozno, zato je zamudil let in ostal v Franciji.

»Ogledal sem si tekmo Evian – PSG, potem pa sem se pravočasno odpravil proti letališču. Na poti sem imel nato nekaj nevšečnosti, na katere nisem mogel vplivati, tako da sem na letališče prišel šele pol ure pred vzletom letala. Uslužbenka na letališču ni bila najboljše volje in ni želela sprejeti mojih pojasnil in me spustiti na letalo, zato sem moral let v Brazilijo izpustiti. Očitno je tako želela usoda, saj sem v 40 letih do sedaj zamudil le na dva ali tri lete. Žal mi je, ker me ne bo na žrebu, a sem prepričan, da nas Fifa zaradi moje odsotnosti ne bo gledala postrani,« je za bosanski SportSport.ba povedal selektor.

A čeprav Sušić svoje napake ne vidi kot velike, bi utegnila imeti Fifa drugačno mnenje, saj naj bi nogometni zvezi Bih grozila celo kazen, saj se od vseh selektorjev pričakuje, da pred žrebom sodelujejo na seminarjih, druženju z mediji in promocijskih aktivnostih.

BiH bo danes na žrebu v Costa do Sauipeju, ki se bo začel ob 17. uri, zastopal podpredsednik nogometne zveze Darko Ljubojević.