"Živel sem sanje milijonov otrok. V klub sem prišel kot deček, poslavljam pa se kot družinski oče," je med drugim dejal 36-letni Puyol.

V devetnajstih letih je Puyol v dresu Barcelone osvojil tri naslove evropskega prvaka, šest državnih prvenstev, dva španska pokala, dva evropska superpokala in dva naslova klubskega svetovnega prvaka. Ob tem je bil s Španijo še svetovni in evropski prvak. Za najbolj nepozaben utrinek v svoji bogati karieri pri Barceloni pa je izbral trenutek, ko je leta 2011 Ericu Abidalu prepustil, da je dvignil pokal za zmago v ligi prvakov.

"Želel bi, da se me spominjate kot nekoga, ki je življenje posvetil temu klubu," je tudi dejal Puyol.

Na slovesu od kapetana in legende kluba so predvajali tudi video, v katerem so o Puyolu z izbranimi besedami govorili nekdanji in sedanji soigralci in trenerji.

Od kapetana pa so se s kratkim filmom poslovili tudi zvesti navijači.

''Najboljši kapetan v zgodovini kluba''

Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je na novinarski konferenci dejal, da je to kapetan, ki bi si ga želela vsaka ekipa. "Zame je najboljši kapetan v zgodovini kluba," je dejal Bartomeu, športni direktor Andoni Zubizarreta pa ga je dopolnil: "Vodja ni tisti, ki daje navodila, temveč tisti, ki reče: 'Pojdite za menoj'."

Puyol ni želel komentirati svoje prihodnosti. Glede igranja nogometa je bil skrivnosten, saj mu poškodba kolena ne dovoljuje več vrhunskih predstav, kar se tiče vpletenosti v klub pa je povedal: "Ne predstavljam si sebe v vlogi trenerja, a želel bi ostati v klubu, morda kot svetovalec v mlajših kategorijah."