Bayern je petkratni evropski klubski prvak, še petkrat pa je igral v finalu lige prvakov ali njenega predhodnika pokala prvakov, Barcelona na drugi strani pa je bila prvak Evrope štirikrat, v finalu pa je izgubila trikrat. Po tem sodeč bi lahko bil bavarski klub večji, a legendarni Nizozemec meni drugače.

»Globalno gledano je Barcelona večji klub kot Bayern München. Recimo v Južni Ameriki vsi ljubitelji nogometa gledajo tekme španske primere divison, tam je Barcelona precej bolj slavna in prepoznavna od Bayerna in tako bo vedno,« je za Bild izjavil Cruyff.

Z zgornjo izjavo pa se strinja tudi častni predsednik in nekdanji kapetan Bayerna Franz Beckenbauer: »Strinjam se s Cruyffom. Barcelona je že tradicionalno eden od največjih klubov na svetu. Že v 30. in 40. letih prejšnjega stoletja so imela nekaj legendarnih moštev, Bayern pa je na sceno stopil šele po letu 1965.«

Guardiola želi izboljšati nogomet, Mourinho pa razmišlja le o svojem moštvu

Cruyff, ki nikoli ni skoparil z besedami, je povedal še svoje mnenje o tem, kdo od cenjenih trenerjev Josepa Guardiola in Joseja Mourinha je po njegovem mnenju boljši. Nič kaj presenetljivo je podprl nekdanjega stratega Barcelone.

»Pepova tipična trenerska sposobnost je, da zna slabost moštva spremeniti v njegovo prednost. Zame je eden najboljših trenerjev na svetu in nimam nobenega dvoma o tem, da je boljši kot Mourinho. Guardiola stremi k temu, da izboljša nogomet in svojo ekipo spravi na višjo nivo. Za razliko od Mourinha tudi ve, kako je igrati pred 100 tisoč gledalci. Zanj je v osnovi pomembna sama igra, medtem ko so Mourinhu pomembni le njegovo moštvo, njegove kvalitete in njegova mentaliteta,« je povedal Cruyff.