»Rad bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame. Imel sem neverjetno leto. Še naprej bi rad nadaljeval z dosedanjim delom. Vsak dan želim biti še boljši in nikoli si nisem mislil, da bom nagrado kar trikrat odnesel domov. Želim postati eden najboljših igralcev vseh časov,« je dejal Ronaldo, ki je za razliko od lanskega leta tokrat uspel zadržati solze.

Na prireditvi so podarili tudi nagrado za najboljšega trenerja, ki je tokrat odšla v roke nemškemu selektorju Joachimu Löwu, potem ko je poleti z reprezentanco osvojil naslov svetovnega prvaka. »Nagrada je po naslovu svetovih prvakov le še smetana na vrhu torte. Vem, da je nagrada namenjena zgolj meni, a jo prevzemam v imenu vseh, ki so mi pomagali. Rad bi se zahvalil vsem nemškim trenerjem, ki vsak dan delajo z mladimi nogometaši,« je ob prevzemu nagrade dejal Löw, ki je prejel 36 odstotkov vseh glasov in premagal drugouvrščenega trenerja Reala Carla Ancelottija (22 odstotkov glasov) in tretjeuvrščenega trenerja aktualnih španskih prvakov Atletica Diega Simeoneja (19 odstotkov).

(Foto: Reuters)

Za najboljšo nogometašico leta je bila sicer izbrana članica Wolfsburga, Nemka Nadine Kessler, najboljši trener ženske ekipe je postal njen trener Ralf Kellerman, nagrada za fair-play pa je odšla v roke prostovoljcem na svetovnem prvenstvu v Braziliji.

Velja še omeniti, da je nagrado Ferenca Puskasa za najlepši zadetek v preteklem letu osvojil kolumbijski reprezentant in član Reala James Rodriguez. Napadalec je v glasovanju premaga l Robina van Persieja in Stephanie Roche