Če je prvi mož strokovnega štaba stare dame nekoliko zaskrbljen zaradi moči tekmecev, so lahko še bolj trenerji Manchestra Uniteda, Šahtjorja iz Donjecka, Bayerja in Reala Sociedada (skupina A) ter Arsenala, Marseilla, Borussie iz Dortmunda ter Napolija (skupina F). Vsaj na papirju sta ti skupini namreč najzahtevnejši, s čimer pa se očitno ne obremenjuje preveč trener Napolija Rafael Benitez. »V ligi prvakov so vse skupine zahtevne,« je dejal, nato pa nadaljeval: »Naša skupina je ena najbolj izenačenih. Zagotovo ne bo lahko, kajti vsi klubi imajo izkušnje iz lige prvakov. Pred nami je velik izziv.« Žreb v Monte Carlu je bil zanimiv tudi za tiste navijače Maribora, ki radi uporabljajo besedo »če«. Če bi Maribor premagal Viktorio iz Plzna, bi se pomeril z evropskim prvakom. Češki prvak je bil namreč izžreban v skupino z Bayernom, CSKA iz Moskve in Manchestrom Cityjem, ki je prav tako ena bolj zahtevnih. Mariborčani bodo precej bolj na trnih danes, kajti v Monaku bo še žreb skupin za evropsko ligo.

Včeraj je Evropska nogometna zveza (UEFA) razglasila tudi najboljšega nogometaša leta za minulo sezono. V glasovanju novinarjev je pričakovano slavil Franck Ribery, ki je z Bayernom osvojil evropski in nemški naslov ter nemški pokal. Ribery je dobil 36 glasov. Drugo mesto je zasedel Lionel Messi (14), tretje pa Cristiano Ronaldo (3). To lovoriko so podelili tretjič, pred francoskim reprezentantom sta jo dobila nogometaša Barcelone Messi in Andres Iniesta. Na slovesnosti včeraj ni bil prisoten Cristiano Ronaldo. Uraden razlog je, da je želel igrati na prijateljski tekmi za Real proti Deportivu iz La Corune. Ronaldo je res igral, Real pa je zmagal. A tekma ni bila ravno pomembna, Ronaldo pa v Monako ni prišel, čeprav je UEFA vztrajala, naj pride. Zato so se pojavila namigovanja, da je Portugalec izvedel tihi bojkot, saj ni navdušen nad tem, da ob podobnih glasovanjih po navadi zasede drugo ali tretje mesto.

V središču nogometne javnosti bo danes Praga. Zvečer se bosta za evropski superpokal pomerila Bayern in Chelsea. Tekma bo še posebno zanimiva, ker si bosta nasproti stala velika tekmeca, trener Bayerna Pep Guardiola in trener Chelseaja Jose Mourinho, ki je včeraj v moštvu pozdravil starega znanca, kajti v londonski klub je iz Anžija prestopil Samuel Eto'o. Tako je verjetno dokončno v vodo padel prestop Wayna Rooneyja iz Manchestra Uniteda k Chelseaju.

Pred tekmo klubskih in trenerskih velikanov se je že iskrilo. Ko je Mourinha nekdo na novinarski konferenci izzval s podatkom, da je proti Guardioli dobil le tri od 15 tekem, mu je Portugalec odgovoril: »Vaša statistika je napačna, zelo napačna. A o tem nočem razpravljati, ker to ni pomembno. Raje si poglejte, kaj se je zgodilo v polfinalu lige prvakov, ko sem bil trener Interja in v finalu španskega pokala, ko sem bil pri Realu. Dobil sem španski pokal v Valencii, bil španski prvak in španski superpokalni prvak. Sicer pa to ne bo tekma med menoj in Guardiolo, temveč med Bayernom in Chelseajem.« Ko je novinar Mourinha vprašal, kakšna je potemtakem resnična statistika, je odvrnil: »Ne vem. Morda imate vi prav in se jaz motim. A to ni pomembno in me ne zanima.«

Žreb nogometne lige prvakov, skupina A: Manchester United, Šahtjor Donjeck, Bayer Leverkusen, Real Sociedad, skupina B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, Köbenhavn, skupina C: Benfica, PSG, Olympiacos, Anderlecht, skupina D: Bayern, CSKA Moskva, Manchester City, Viktoria Plzen, skupina E: Chelsea, Schalke, Basel, Steaua, skupina F: Arsenal, Marseille, Borussia Dortmund, Napoli, skupina G: Porto, Atletico Madrid, Zenit, Austria Dunaj, skupina H: Barcelona, Milan, Ajax, Celtic.