43-letni Conte je Juventus popeljal do dveh zaporednih naslovov prvaka, letos pa je s torinskim klubom pustil dober vtis tudi v ligi prvakov, a ob mislih na novo sezono kljub temu ostaja previden in se zaveda, da se razmerja moči med klubi na Apeninskem polotoku lahko hitro spremenijo, kar se je v zadnjih že zgodilo.

»Ne glede na zadnje uspehe, moramo še vedno napredovati, saj ne gre le za osvajanje lovorik. Glavni cilj kluba mora biti neprestan napredek, kajti lahko zmaguješ in osvajaš pokale tudi na drugačen način, ko ne gledaš na prihodnost. Tega si ne smemo dovoliti. Poglejte, kaj se je zgodilo z Interjem, po tem ko je leta 2010 osvojil trojno krono (zmaga v serie A, italijanskem pokalu in ligi prvakov, op. p.). Takrat so bili na samem vrhu, a niso poskrbeli za svojo prihodnost in letos, le tri leta kasneje, so imeli zelo slabo sezono (Inter je v serie A končal na 9. mestu, kar 33 točk za Juventusom, op. p.),« je v pogovoru za Corriere dello Sport dejal Conte.

»Naši sedanji uspehi so se nam še pred nekaj leti zdeli nepredstavljivi, a lani smo osvojili 'scudetto' brez poraza v prvenstvu, letos pa smo postali prvaki že tri kroge pred koncem. Večkrat se moraš ozreti v preteklost, da lahko napreduješ v sedanjosti in prihodnosti. Odločilnega pomena je, da vedno ostaneš lačen novih dosežkov,« je sklenil Conte.