Juventus je bil v izenačenem prvem polčasu predvsem v prvih 30 minutah večkrat pod pritiskom, a je kljub temu na odmor odšel s prednostjo zadetka, ki ga je v 17. minuti iz ene redkih priložnosti belo-črnih v tistem delu igre dosegel Arturo Vidal.

Gostje iz Rima so želeli v nadaljevanju nadoknaditi zamujeno, a jim je načrte podrl hitro doseženi drugi zadetek Juventusa, ko je v 48. minuti ob predložku Andree Pirla s prostega strela Romina obramba v kazenskem prostoru pozabila na Leonarda Bonuccija, ta pa je brez težav zatresel mrežo. Dokončno je bilo sanj o preobratu za Romo konec v 75. minuti, ko je zaradi grdega prekrška rdeči karton dobil Daniele de Rossi, minuto kasneje pa se mu je na prezgodnji poti v slačilnico pridružil še Leandro Castan, ker je z roko namerno preprečil žogi pot v Romin gol. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Črnogorec Mirko Vučinić in postavil končnih 3:0.

Conte svari, da je do konca prvenstva še daleč

Juventus je tako Romi prizadejal prvi poraz v prvenstvu, prednost stare dame pa se je povečala na velikih 8 točk, kar prve favorite prvenstva postavlja v odličen položaj, da tretjič zapored postanejo italijanski prvaki. A trener Torinčanov Antonio Conte ne želi, da bi njegovi varovanci že začeli razmišljati o takšnem razpletu sezone.

»Prednost osmih točk je lepa in pomembna, a ne smemo si dopustiti, da bi sedaj sprostili in izgubili koncentracijo. Še vedno je vse mogoče, poglejte samo, kako smo mi uspeli dokaj hitro proti Romi pridobiti 13 točk. Ta zmaga je le pomemben korak do končnega uspeha. Čaka nas še tekma s Cagliarijem, s katero bomo zaključili prvi del prvenstva, nato pa se bomo usmerili v drugo polovico. Do scudetta nas čaka še dolga pot,« je po zmagi dejal Conte.

Strateg Juventusa je po tekmi tudi zadovoljno ugotavljal, da se je s sodelavci dobro pripravil na ta prvenstveni derbi: »Ko igraš proti močnemu nasprotniku, kot je Roma, moraš znati izkoristiti njegove slabosti. Tokrat bi se lahko znašli v resnih težavah, če se ne bi primerno taktično pripravili na tekmeca.«

Bonucci: Juventus doma ponovno dominiral proti Romi

Z dobro pripravo pa je bil zadovoljen tudi strelec drugega gola Bonucci, ki je poudaril, da je bil Juventus na svojem stadionu znova dominanten proti Rimljanom.

»V zadnjih letih smo na našem stadionu proti Romi vedno dominirali in tudi tokrat je bilo tako. Vedeli smo, da moramo doma prevzeti nadzor nad tekmo, da bomo ohranili prednost na vrhu lestvice. Čeprav smo se tokrat pomaknili nekoliko bolj nazaj, da smo s tem preprečili Romi izvedbo nevarnih protinapadov, smo vseeno dosegli tri gole in prišli do pomembne zmage. Odigrali smo zelo inteligentno, Romi pa nismo pustili, da izkoristi svoje najmočnejše orožje, ki ga ima prek protinapadov v zelo hitrih igralcih, kot sta Gervinho in Adem Ljajić,« je dejal Bonucci.

Branilec Juventusa je nato vendarle pohvalil tudi igro Rome, ki predvsem v prvi uri ni razočarala. »Če pošteno analiziram tekmo, moram priznati, da nam je Roma predvsem v prvem polčasu povzročala kar precej težav, zmagali pa smo predvsem po zaslugi individualnih napak nasprotnika, ki smo jih s pridom izkoristili. Roma je zelo dobra ekipa, kar je pokazala tudi na današnji tekmi, ko me je v prvi uri resnično impresionirala, zato si ne smemo dovoliti, da bi v nadaljevanju prvenstva popustili, saj nas lahko hitro ujame,« je zaključil Bonucci.