Tottenham je bil večino tekme proti Swanseaju boljši nasprotnik, imel precej več strelov (21:7), a je do zmage in treh točk prišel s precej sreče in tudi sodniške pomoči. Sodnik Neil Swarbrick bo verjetno v prihodnjih urah slišal kar precej pripomb na svoje delo, saj je v 58. minuti nasedel Anrosu Townsendu, ko se je v kazenskem prostoru zaletel v nasprotnikovega igralca in hitro padel. Podarjeno darilo je z odprtimi rokami sprejel Roberto Soldado, ki je tako kot v prvem krogu Tottenhamu prinesel zmago z 1:0 po golu z bele točke.

Na drugi tekmi je bil City velik favorit proti Cardiffu, ki se je letos prvič uvrstil v premier ligo. Ko je Edin Džeko v 52. minuti popeljal goste v vodstvo, se je zdelo, da bo močno okrepljeni City tudi na drugi tekmi prišel do treh točk, toda domači so imeli drugačne načrte.

V 60. minuti je izenačil Islandec Aron Gunnarsson, v zaključku tekme pa je na sceno stopil domači napadalec Frazier Campbell, ki je v 79. in 87. minuti dosegel dva zadetka z glavo, obakrat pa je ob predložku slabo posredovala obramba Cityja, predvsem Pablo Zabaletta. V sodnikovem dodatku je sicer svoj prvi gol za nov klub dosegel Alvaro Negredo, toda Cityju je zmanjkalo časa, da bi zadel še tretjič in prišel vsaj do točke.

Jutri je na sporedu derbi kroga, ko bo Manchester United gostil Chelsea.