Na Etihadu je bilo včeraj vse pripravljeno za veliko slavje, saj je moral City za drugi naslov prvaka v zadnjih treh letih proti West Hamu iztržiti le remi. Na koncu so domači brez večjih težav zmagali z 2:0 in se veselili zaslužene lovorike, ki so jo proslavili z navijači.

Po slavju na stadionu sta se veselje in zabava nogometašev Cityja preselila v njihovo slačilnico, kjer so si ob naslovu angleškega prvaka dali duška tudi štirje nogometaši z Balkana. Bosanec Edin Džeko, Srba Aleksandar Kolrov in Matija Nastasić (na majicah sta imela napis »Srbija do Tokia«) ter Črnogorec Stevan Jovetić so oviti v zastave svojih držav poplesavali z ostalimi soigralci, imeli pa so tudi veliko besede pri izbiri glasbene podlage za zabavo, saj so po slačilnici domače ekipe na Etihadu odmevali ritmi balkanske glasbe.

Džeko je bil v zaključku prvenstva celo eden od junakov Cityja, saj je na zadnjih tekmah redno tresel mreže nasprotnikov in sezono končal s 16 prvenstvenimi goli, s čimer je bil sedmi strelec lige, kar je izjemen dosežek za nogometaša, ki je na začetku sezone dobil vlogo rezervista in šele tretjega napadalca v moštvu za Sergiom Agüerom in Alvarom Negredom. Dokaj standardno vlogo v enajsterici prvakov je imel tudi Kolarov, ki je odigral 30 prvenstvenih tekem in dosegel tudi en gol, nekoliko manj pa sta se letos naigrala Nastasić (13 tekem, 1 gol) in Jovetić (13 tekem , 3 goli), ki pa imata zaradi mladosti pred seboj še vrhunca svojih karier.