Čeprav je Liverpool prek Coutinha zapretil že v 3. minuti, so tekmo bolje začeli sinje modri, a je gol Jesusu Navasu s približno 11 metrov preprečila vratnica. Meščanom se je vodstvo nasmihalo tudi v 11. in 12. minuti, a sta bila poskusa Komanyja in Yaye Toureja neuspešna. Kazen je sledila 12 minut kasneje, ko je goste po podaji Raheema Sterlinga v vodstvo popeljal Coutinho.

Veselje Liverpoolčanov pa ni trajalo prav dolgo, saj so varovanci Manuela Pellegrinija do konca polčasa izid preobrnili sebi v prid. Za izenačenje v 32. minuti je po podaji iz kota in strelom z glavo poskrbel Kompany, končni rezultat pa je v 45. minuti postavil Negredo.

V drugem polčasu je Liverpool pričakovano vse sile usmeril v napad. Najlepšo priložnost je v 73. minuti zapravil Sterling, ki je z neposredne bližine zgrešil praktično prazna vrata. Brez svojega dvajsetega zadetka v premier ligi je tokrat ostal prvi zvezdnik rdečih Luis Suarez. Urugvajec je proti vratom Joea Harta ustrelil petkrat. Nazadnje v 85. minuti po nevarnem poskusu s prostega strela z oddaljenosti 30 metrov. Omenjena akcija je bil tudi zadnja, ki so si jo Liverpoolčani priigrali.

Manchester City se je z zmago povzpel na drugo mesto, medtem ko je Liverpool zdrsnil na četrto. Še naprej v vodstvu ostaja Arsenal, ki je danes gostoval pri West Hamu in vpisal prepričljivo zmago s 3:1 (Theo Walcott 68.,71., Lukas Podolski 79.; Carlton Cole 46.).

V izjemno izenačenem prvenstvu imajo topničarji po 18 odigranih tekmah 39 točk, City jih je zbral 38, Chelsea na tretjem mestu jih ima 37, še točko manj pa je osvojil Liverpool. Aktualni angleški prvak Manchester United je z 31 točkami šele sedmi.