Rooney je še pod vodstvom Alexa Fergusona klub zaprosil, da ga uvrstijo na transfer listo in mu omogočijo prestop, novi trener rdečih vragov, David Moyes, pa nad takšnim scenarijem ni najbolj navdušen. »Lahko se nam zgodi, da se poškoduje Robin van Persie. Takrat nam bo Rooney prišel zelo prav,« je v nedeljo izjavil Moyes, mnogi pa v njegovi izjavi vidijo sporočilo Rooneyju, da naj se pripravi, da bo imel v letošnji sezoni status rezervista.

Če je to res, bo verjetno še bolj odločen, da na vsak način izsili svoj odhod in se poda novim izzivom naproti. Zanj je zanimanje pokazalo že kar nekaj velikih evropskih klubov, trenutno pa so vodstvo Uniteda najbolj ukvarja z odbijanjem ponudb Chelseaja.

Po poročanju angleških medijev je londonski klub v zadnjih dneh za Rooneyja poslal že dve ponudbi. Najprej naj bi Chelsea za Angleža ponudil 10 milijonov funtov (približno 11,5 milijona evrov) in enega svojega igralca, a so rdeči vragi ponudbo hitro zavrnili. Daily Mail piše, da je šlo za Juana Mato ali Davida Luiza, Chelsea pa je to danes zanikal.

Londončani so po zavrnjeni ponudbi kmalu v Manchester poslali novo, tokrat so ponudili 22 milijonov funtov (približno 25,5 milijona evrov), a tudi tokrat se vodstvo Uniteda ni dalo prepričati in je znova zavrnilo ponudbo, hkrati pa velikim rivalom v London sporočilo, naj se ne vračajo z novo ponudbo, ker jim Rooneyja ne bodo odstopili, saj ni naprodaj.

Za Rooneyja so v poletnem prestopnem roku interes poleg Chelseaja pokazali še Arsenal, Real, Barcelona in PSG, rdeči vragi pa bi ga od omenjenih interesentov najraje prodali Parižanom, vsekakor pa ne kateremu od angleških klubov.

Mourinho: Rooney še edina možna okrepitev

Chelsea je danes na Tajskem odigral prvo pripravljalno tekmo. Proti zasedbi tajskih zvezdnikov so varovanci Joseja Mourinha zmagali z 1:0, edini zadetek pa je v 34. minuti z enajstmetrovke dosegel Romelu Lukaku.

Mourinho se z rezultatom ni preveč obremenjeval, je pa po tekmi moral odgovarjati na vprašanja o Rooneyju in Portugalec ponovno ni skrival želje, da bi angleškega reprezentanta rad videl v svojem moštvu.

»Glede tega je vse precej jasno, skrivnosti ni več. Poslali smo denarno ponudbo, ki ne vključuje nobene menjave igralcev. Želimo si tega nogometaša, zanj smo poslali ponudbo, sedaj pa je na vrsti Manchester United. Več kot toliko ne morem povedati,« je dejal Mourinho.

Trenerja Chelseaja so novinarji na Tajskem povprašali tudi, če je londonski klub poleg Rooneyjeve poslal ponudbo za še kakšnega nogometaša. »Ni in je tudi ne bo. Okrepil nas bo Rooney ali nihče več,« je bil jasen Mourinho, ki očitno svojega drugega obdobja na čelu Chelseaja ne bo začel z množičnimi nakupi zvezdnikov, saj je do sedaj v klub pripeljal le dva mlada nogometaša, Andreja Schurrleja in Marca van Ginkela.