Pričakovanja nogometašev Maribora, da bi pripravili presenečenje v tretjem krogu lige prvakov na gostovanju v Londonu pri Chelseaju, so bila nerealna. Chelsea je potrdil sloves enega izmed favoritov za zmagovalca lige prvakov. Trener Ante Šimundža je razloge za visok poraz (0:6) videl v veliki razliki med slovenskim in angleškim nogometom. »Chelsea je individualno tako kakovosten, da tekmec na igrišču deluje nepovezano. Ker smo tri zadetke prejeli iz protinapadov, pomeni, da smo bili v tem segmentu malce naivni. Chelsea je imel ob vsej svoji kakovosti tudi izredno dober dan, zato je prišel do visoke zmage,« je dejal Ante Šimundža.

Maribor je imel na vsej tekmi le dve priložnosti za častni gol. Pri izidu 0:0 je Damjan Bohar z glavo žogo poslal čez gol, v drugem polčasu je Agim Ibraimi pri zaostanku 0:4 zastreljal enajstmetrovko, saj je njegova žoga zletela v vratnico, potem ko si je sam tudi priigral kazenski strel. Nepisano pravilo je, da igralec, ki priigra enajstmetrovko, te ne sme izvajati.

»Če se je moral zgoditi tako visok poraz, je boljše, da se je proti Chelseaju kot pa proti kateri drugi ekipi. Ne trdim, da nismo bili pravi, a ni enako, če izgubiš z 0:3 ali 0:6. Morali bi biti bolj zbrani. V slovenski ligi tekmeci ne realizirajo vedno takšnih priložnosti, v Evropi pa je drugače. Ko pridejo do gola, zabijejo. Imeli smo lažen občutek, da bi lahko nekaj naredili. Premeteno so nam dali nekaj prostora, nato pa nas kaznovali iz protinapadov,« je menil Agim Ibraimi, ki je pogosto poskušal opozoriti nase s streli od daleč, a so bili lahek plen vratarja Petra Čecha.

Mariborska zvezna vrsta je bila nemočna v bitki z Oscarjem, Fabregasom in Matićem. Občutila je, kako kruto si kaznovan, če ne končaš napada. Odlika Chelseaja je, da prestreže žogo in v protinapad krene s petimi igralci, zato se Mariboru ni uspelo ubraniti. »Chelsea ne igra značilnega angleškega nogometa, ampak nekakšnega Mourinhovega. V ospredju je taktika in še enkrat taktika. Zavedajo se svoje odlike in moči, ko po osvojeni žogi zdrvijo v protinapad. Njihov prvi blok obrambe ne dela veliko, na videz ti dovoli igrati, a ko prideš 25 metrov od gola, naletiš na čvrst defenzivni blok. Nedopustno je, da smo prejeli tri gole po protinapadih,« je menil izkušeni vezist Aleš Mertelj.

Mariborčani so si bili enotni, da jih je presekal prvi gol, drugi iz enajstmetrovke pa dotolkel, nato pa so le še drveli v rezultatsko katastrofo. »Chelsea je najboljša ekipa, proti kateri sem igral. Londončani imajo kakovost, za nameček so nas zvabili v past. V prvih desetih minutah smo dobili občutek, da razlika v kakovosti le ni tako velika, da se lahko merimo z njimi, da se jim lahko postavimo po robu. Čakali so nas in mi smo jim dovolili, da so nas na svojem stadionu premagali s protinapadi. Namesto da bi vseh enajst igralcev ostalo za žogo in se organizirano branilo, smo se naivno spustili v odprt boj,« je povedal bočni branilec Mitja Viler, ki je zabil avtogol.