V pozitivnem pričakovanju tekme s Celticom se je Mariboru zgodil poraz v slovenski ligi na štajerskem derbiju v Celju. Očitno so bili igralci Maribora prepričani o svoji kakovosti, obenem je bilo tudi že čutiti mnenje, da so jim ob težavah Celtica odprta vrata v ligo prvakov. Maribor ima velike možnosti za napredovanje. Priložnost je dejansko izjemna, saj je Celtic med vsemi klubi, ki so bili v bobnu, najugodnejši tekmec.

Zaradi ugodnega žreba se je povečala odgovornost, ki je naložena na ekipo Maribora. Vijoličasti imajo nedvomno dovolj kakovosti. Zlasti proti tekmecem, ki igrajo dokaj mirno, torej v njihovi igri ni pretirane agresivnosti, hitrih prehodov in dirkanja po igrišču. Prav tekma s Celjem je razkrila, da Maribor zaide v težave proti zelo živahnim ekipam, ki so tekaško močne, hitre in eksplozivne. Zelo podobna ekipa je Celtic, ki sicer kot moštvo nima kakovosti za vrhunske dosežke, a lahko z živahnostjo in dinamičnostjo Mariboru povzroči velike težave.

Maribor lažje igra v gosteh. Ker je prva tekma doma, sem prepričan, da se ne bodo brezglavo zaleteli v napad. Pričakujem, da bo pristop podobno previden kot v prejšnjem krogu proti Maccabiju iz Tel Aviva. Najpomembnejše je, da na domačem igrišču ne prejmeš gola, ker ga je v gosteh zelo težko nadoknaditi.

Ne glede na to, kako je Celtic prišel v play off kvalifikacij, ga morajo Mariborčani jemati maksimalno resno in spoštljivo. Po porazu v Celju je mariborska ekipa izgubila nekaj samozavesti. Očitno je, da Maribor težko dosega zadetke, zato bodo morali biti še pozornejši, da ga ne prejmejo. Če bo pristop pravi, sem optimist. Priložnost za ligo prvakov je izjemna in ne smejo je zapraviti.

Bojan Prašnikar je nekdanji selektor in najbolj trofejni slovenski nogometni trener.