Ker 48-letni italijanski strateg v letošnji sezoni s svojimi varovanci ostal brez osvojene lovorike, je maja pričakovano ostal brez službe. Odnos Mancinija s klubsko upravo je resda bil na trhlih temeljih, se je pa zato toliko bolje razumel z navijači. Ti mu bodo večno ostali hvaležni, ker je v štirih letih City popeljal med najboljše na Otoku in osvojil tri pomembne lovorike.

Hvaležen za močno podporo s tribun, se je Mancini po odhodu iz kluba navijačem zahvalil s celostranskim oglasom v angleškem Manchester Evening News. »Podporniki Manchester Cityja, hvala za tri nepozabna leta. Za vedno boste v mojem srcu, Robert Mancini,« je v časopisu pred dnevi zapisal trener.

Gesta se je vsem navijačem angleškega velikana očitno zdela nadvse gosposka, zato so mu hitro vrnili uslugo. Okoli 700 navijačev je namreč v le nekaj dneh zbralo 8200 evrov in zakupilo celo stran italijanskega športnega dnevnika La Gazzetta dello Sport. »Hvala Mancini. Za vselej boš ostal eden izmed nas. Enkrat moder, za vedno moder,« so Manciniju sporočili navijači.

Pri Manchester Cityju ime novega trenerja za zdaj še ni znano, prvi kandidat pa ostaja trener Malage Manuel Pellegrini.