Pretekli teden je v središču Glasgowa na pub strmoglavil policijski helikopter. V hudi nesreči je umrlo devet ljudi, 30 pa jih je bilo poškodovanih. Pri napornem reševanju preživelih je sodelovalo 150 gasilcev, med katerimi je bil tudi 27-letni McKeown. Branilec je pri reševanju in čiščenju dogodka nesreče sodeloval do osmih zjutraj, nato pa odšel domov, zaspal za eno uro in se napotil na tekmo svojega moštva, ki se je v škotskem pokalu pomerilo proti Clydeu (1:1).

»Tragedija me ni prizadela vse do trenutka, ko sem zapustil mesto nesreče. Bilo je grozno, a niti za trenutek nisem pomislil, da zaradi tega ne bi nastopil na tekmi. Zares sem bil utrujen, a sem si zelo želel igrati. Nogomet je po takšni tragediji predstavljal pravcato olajšanje. Skušal sem se osredotočiti na igro, da le ne bi razmišljal o negativnih stvareh. Ko se zavedate, kaj se je zgodilo dan pred tem, ugotovite, da ste pravzaprav lahko zelo srečni, da lahko igrate nogomet. V svoji karieri sem videl veliko groznih stvari, a ta je bila morda celo najhujša,« je povedal kapetan Stranraera, ki si je zaradi tega prislužil tudi pohvale s strani svojega kluba.

»Sožalje svojcem in prijateljem umrlih v nesreči, naše misli pa so tudi pri vseh poškodovanih,« je povedal tiskovni predstavnik kluba Iain Dougan in nadaljeval: »Neznansko smo ponosni na Franka, ki je pomagal pri nesreči, nato pa kljub vsemu kar je doživel, še zaigral na tekmi.«