Čeprav je bil Tromsoe lani krvnik ljubljanske Olimpije, so Celjani, tako kot so obljubljali, z borbeno igro na severu Evrope prišli do izjemno ugodnega izida pred povratno tekmo. Predvsem po zaslugi igre v drugem polčasu so si priigrali prednost, ki jim pred obračunom v Celju daje lepe možnosti za preboj v 2. predkrog.

Domači so pogumneje začeli tekmo, a si niso priigrali nobene priložnosti. Že v 13. minuti je moral trener gostov Miloš Rus opraviti prvo menjavo, saj je poškodovanega Miho Zajca zamenjal Nejc Plesec. Norvežani so prvič resneje zagrozili v 16. minuti, ko je bil Zdenek Ondrašek sam pred Maticem Kotnikom, vendar je za malo zgrešil cilj.

Devet minut pozneje so domači prek Švicarja Aleksandra Prijovića zatresli prečko, pritisk pa so kronali v 30. minuti. Kot je že pred tekmo opozarjal trener Rus, so bili Norvežani nevarni ob prekinitvah, Celjani pa ranljivi. Prav po kotu so prišli do zadetka, ko je bil v skoku najvišji kapetan Miika Koppinen. Gostitelji so imeli do konca polčasa še dve priložnosti, a je ostalo pri 1:0.

V drugem polčasu so Celjani zaigrali precej bolje in v 75. minuti izid izenačili. Po lepi podaji debitanta Tadeja Žagar-Kneza je Andraž Žurej zadel v daljši vratarjev kot. Celjani so bili še naprej nevarnejši, v 84. minuti pa postavili končni izid. Hans Norbye je v svojem kazenskem prostoru igral z roko, dobil drugi rumen karton in moral iz igre. Posledično je sodnik pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel kapetan Celja Sebastjan Gobec in zadel levi zgornji kot domačih vrat.

Nogometaši Domžal izgubili proti romunski Astri Giurgiu

Domžalčani so proti romunski ekipi večino tekme igrali podrejeno vlogo. Astra je do odločilnega gola kljub precejšnji posesti žoge in precej več lepim priložnostim prišla šele v 84. minuti, ko je zadel Constantin Budescu.

Romunska ekipa je prevladovala v prvem polčasu, imela žogo dve tretjini časa v svoji posesti in precej večkrat poskusila s streli proti domžalskim vratom. A pri tem niso bili uspešni, mogoče tudi zaradi tega, ker je zaradi zapletov z vizumom manjkal prvi strelec Astre, Nigerijec Kehinde Fatai.

Gosti so sproti poskusili sedemkrat, a bili vedno nenatančni. Še najbolj nevarni so bili v 34. minuti, ko je Mirko Ivanovski poskusil z volejem, a mimo leve vratnice, in v 42. minuti, ko je bil isti igralec sam pred Nejcem Vidmarjem, a nato z lobom zgrešil cilj. Domači so imeli še najlepšo priložnost v 40. minuti, ko je Draško Božović iz igre vrgel dva gostujoča nogometaša, potegnil proti vratom Astre in podal na desno do Žige Kousa, čigar močna podaja je postala plen vratarja Silviuja Lunga.

V drugem polčasu je bila igra precej razburljiva. V 59. minuti je Vidmar posredoval po strelu Ivanovskega z 20 metrov, šest minut pozneje je bil Constantin Budescu sam pred domačim vratarjem, a je meril mimo desne vratnice, v 67. minuti pa je Morais Junior zatresel vratnico. Devet minut zatem je Vidmar dobro posredoval po strelu Gabriela Enacheja, ko se je žoga še odbila od Erika Janže, v 78. minuti pa je za domače izjemno priložnost zapravil Denis Ljubović, ko je iz bližine žogo poslal čez gol.

V 84. minuti pa so gosti povedli. Alexandru Matel je bil sam na desni strani polovice Domžal, poslal nevaren predložek pred vrata, kjer je žogo s pestmi izbil vratar Vidmar. Žoga je padla naravnost na nogo Budescuja, ki je z desetih metrov z volejem zadel spodnji levi kot domačih vrat. Minuto pred koncem rednega dela je vratnico zatresel še Takajuki Seto.

"Ta gol boli, na koncu se nismo mogli več sestaviti. Imeli smo neke priložnosti, ampak niso bile prave, lahko pa bi zadeli. Na koncu se je obrnilo tako, kot se je. Res nam je žal, da nam ni uspelo. Pripravljali smo se nanje več kot en teden, so močnejša ekipa, ampak se je dalo držati rezultat. Na koncu pa škoda za ta nesrečni gol. Ne predajamo se še, upam, da nam bo uspelo," je po tekmi povedal vratar Nejc Vidmar.