Celjani, ki so si evropsko ligo priigrali s finalom pokala Slovenije, so za prvega tekmeca dobili norveški Tromsoe, klub, ki je v minuli sezoni izločil ljubljansko Olimpijo. Kot pravijo v celjskem taboru, je njihov cilj preskočiti to prvo oviro. "Dejstvo je, da so Norvežani favoriti, ne pa takšni, da se jih ne bi dalo premagati. Če bi bili absolutni favoriti, ne bi bili z nami v 1. predkrogu," pravi trener Celja Miloš Rus, ki je poudaril, da je njegova ekipa priprave opravila po načrtih, da pa morajo pred tekmo na severu Evrope še nekaj pozornosti nameniti igri ob prekinitvah, saj so tam še nekoliko ranljivi.

"Na tekmo smo se pripravili, čeprav ta ni tista najpomembnejša v sezoni. Imamo tudi druge cilje, še tiste, ki se nadaljujejo iz prejšnje sezone. Ti so, da nadgradimo igro, da igralci napredujejo, da privabimo večje število gledalcev, kar se lahko zgodi le ob dobrih in kakovostnih predstavah našega moštva," pravi Rus, ki je četrtkovega tekmeca dodobra proučil.

Nevarnost bo pretila tudi s strani vezistov

"Gre za relativno standardno, izkušeno moštvo, ki zelo dobro nastopa v domačem prvenstvu. Ima pa dva obraza. Na domačem igrišču še ni izgubilo, na gostovanjih pa je doživelo štiri poraze. V ekipi je nekaj tujcev, tudi izkušeni kapetan Miika Koppinen na branilskem položaju, potem je tu Valižan Josh Pritchard, prvi strelec moštva, Slovak Zdenek Ondrašek ... Zelo pomembno za nas je, da vemo, da nevarnost ne preti le od napadalcev, temveč predvsem od vezistov, ki so zabili polovico golov," pojasnjuje Rus, ki opozarja še na eno dejstvo: "Dve tretjini golov Tromsoe dosega v obdobju med 60. in 75. minuto. To pomeni, da z agresivno, disciplinirano igro, polno ritma, lomijo tekmeca in kaznujejo napake."

Tekma proti Romunom kot nagrada

Domžalčani bodo na drugi strani proti romunski Astri nastopili brez nekaterih poškodovanih igralcev, med drugimi bodo manjkali Darko Zec, Anže Jelar, Tadej Rems, Miloš Mijić in Marko Kovjenić, vprašljiva pa sta nastopa Miroslava Ćovila in Josha Parkerja. Kljub vsemu tretjeuvrščena ekipa minule prvoligaške sezone pričakuje pozitiven izid.

Trener Stevan Mojsilović tekmo vidi kot nagrado. "To bo tekma, ki bi jo lahko označil kot nagrado za igre v prejšnjem letu, za ves trud, za vse delo. To je priložnost, da vidimo, kje smo, da se nekaj novega naučimo ob ekipi, ki je bila prijetno presenečenje romunskega prvenstva," pravi domžalski strateg in dodaja: "Tekma pa je tudi priložnost za igralce, ki so šele prišli, da pokažejo, da so prave okrepitve. Ambicije so jasne, to je da naredimo korak naprej v primerjavi z minulo sezono."

Mojsilović je v analizi tekmeca izpostavil predvsem igro v napadu, v kateri je najbolj nevaren strelec 23-letni Nigerijec Kehinde Fatai.

Tekmo v Tromsoeju bo sodil Nemec Felix Zwayer, v Domžalah pa bo pravico delil Grk Andreas Papas.