Čeferin je po srečanju slovenske in hrvaške delegacije dejal, da imata obe državi veliko skupnega, Slovenija pa se ima od sosedov veliko za naučiti, sploh po zadnjih rezultatih, ki jih dosegajo hrvaški nogometaši. Šuker se je slovenskemu kolegu zahvalil za povabilo, veseli ga, da sta se sestala in pogovorila o nogometu.

Na vprašanje o sodelovanju Slovenije in Hrvaške v regionalni ligi, je Šuker dejal, da sam ni za vstop v omenjeno tekmovanje, Čeferin pa je izpostavil, da bi se lahko pojavile težave, čas še namreč ni primeren. Slovenija v tem trenutku ne bi vstopila v tako tekmovanje, regionalne lige pa ne izključuje za prihodnost. O kakšni prijateljski tekmi oba predsednik nista spregovorila.

O vprašanju rivalstva med Slovenijo in Hrvaško, ki se je prav danes veselila zgodovinskega dogodka, četrtega mesta na lestvici Fifa, je nekdanji reprezentant Hrvaške dejal, da verjame v to, da se bo Slovenija pobrala in nadaljevala z dobrimi igrami. Od srca jim želi nastope na velikih tekmovanjih, ne glede na vse morajo biti športni tekmeci, izven nogometnih zelenic morajo biti nogometaši obeh držav prijatelji.