32-letni češki reprezentančni vratar Petr Čech je glavni čuvaj mreže Chelseaja, že vse odkar je leta 2004 v London prišel iz Rennesa, nikoli pa v moštvu niti ni imel prave konkurence v boju za prvega vratarja. A to se je spremenilo z letošnjim poletjem, ko se je po treh sezonah igranja za madridski Atletico s posode vrnil obetavni Belgijec, pred katerim je verjetno bogata kariera, že pri 22 letih pa ima Thibaut Courtois za seboj kar nekaj velikih tekem. Mnogi strokovnjaki napovedujejo, da njegova vrnitev iz Madrida lahko pomeni le eno, časi Čecha so minili, odslej bo prvi vratar modrih Courtois.

Zadnjo besedo pri izbiri vratarja bo imel seveda Jose Mourinho, ki pa je že povedal, da v tej sezoni ne misli prodati nobenega od omenjenih vratarjev in da bosta oba vsaj eno leto skupaj v moštvu, ne glede na njuno zadovoljstvo. Te besede skrbijo Čecha, ki bi rad čim prej izvedel, ali bo prvi vratar ali ne.

Trudi se na vso moč, da bi ostal prvi vratar

»Ne želim sedeti na klopi. Zato se sedaj med pripravami trudim na vso moč, da bi si zagotovil mesto prvega vratarja. Nočem ugibati, kaj se bo zgodilo, raje poglejmo, kako se bom odrezal na prihajajočih tekmah in potem bomo videli, kaj bo sledilo,« je po sredini tekmi Chelseaja z avstrijskim drugoligašem Wolfsbergerjem (1:1) novinarjem dejal Čech, ki je v času priprav zaenkrat prvi vratar, saj se Courtois še ni priključil moštvu, ker mu je zaradi igranja vse do četrtfinala svetovnega prvenstva Mourinho namenil še nekaj dni počitka.

»Vedno dam vse od sebe in jasno je, da je to največ, kar lahko storim. Še naprej bom trdo delal in se trudil na vso moč, da bi bil kar se da dobro pripravljen na začetku sezone. Takrat bo seveda Mourinho odločil, kako bo videti začetna enajsterica Chelseaja za prvo tekmo, za drugo, tretjo in za katerokoli naslednjo. Na nas igralcih je, da pokažemo, da smo pripravljeni za igro in ga tako poskusimo prepričati, da nas izbere v moštvo. Pri meni ni nič drugače. Delam po najboljših močeh, da bi me izbral za prvega vratarja,« je še dodal Čech, ki bo naslednjo priložnost za dokazovanje dobil v nedeljo, ko bo Chelsea gostoval v Stožicah pri ljubljanski Olimpiji.