V ponedeljek je Chelsea krenil v novo sezono, na gostovanju pri Burnleyju je slavil s 3:1. Med junaki zmage Londončanov sta bila novinca v moštvu Diego Costa in Cesc Fabregas, pomembno spremembo pa je ekipa Joseja Mourinha doživela tudi v vratih, kjer po dolgem času na uradni tekmi prvi vratar ni bil Čech, temveč je portugalski strateg mesto prvega vratarja zaupal mlademu Courtoisu, ki je v zadnjih letih navduševal pri Atleticu. 22-letni Belgijec je sicer dobil en gol, a je bolj ali manj jasno, da bo odslej on prvi izbor Mourinha, kar se tiče vratarjev.

(Foto: Reuters)

Mučno sedenje na klopi pa očitno sedaj čaka Čecha, ki nad takšnim razpletom seveda ni prav nič navdušen. Mourinho se nadeja, da se bo izkušeni vratar čim prej sprijaznil s takšno situacijo v klubu in bil pripravljen še vedno pridno trenirati in čakati na svojo priložnost, predvsem pa, da se ne bo odločil, da zapusti Stamford Bridge in si poišče nov klub.

»Vratar ni igralec, ki ga lahko menjate vsako tekmo. Tu je treba pokazati stabilnost in ostati zvest enemu. Pred desetimi leti sem moral pri Chelseaju sprejeti podobno težko odločitev, ko odlično branil Carlo Cudicini, a sem nato ponudil priložnost mlademu Čechu. Sedaj je situacija zelo podobna. Žal moram razmišljati tudi o prihodnosti. Petr je bil nad mojo odločitvijo zelo razočaran, a nogomet je pač tak. Jasno mi je, da so igralci lahko pogosto razočarani nad trenerjem in nezadovoljni z njegovimi odločitvami, a mi trenerji smo tisti, ki jih moramo sprejemati,« pravi Mourinho in dodaja: »Upam, da Čech nima kakšnih ponudb za odhod v drug klub, če pa jih ima, upam, da jih bo zavrnil. Resnično bi si želel, da ostane pri Chelseaju, da bom imel na voljo dva najboljša vratarja.«