Če bi Villa lahko sam odločal o svoji prihodnosti, bi Barcelono zapustil že januarja, trdijo pri španskem časniku Marca. A ker temu ni tako, je veliko odvisno od ponudb, ki jih bodo v zimskem prestopnem roku na naslov katalonskega kluba poslali nekateri evropski velikani.

Zanimanje za napadalca naj ne bi bilo majhno, saj si ga po nekaterih informacijah želijo pri Arsenalu in Liverpoolu, nanj pa so pozorni tudi pri italijanskem prvaku Juventusu.

Čeprav je Villa tistih nekaj minut, ki mu jih je v letošnji sezoni v prvenstvu namenil Vilanova, odlično izkoristil, trener z njegovo pripravljenostjo ni zadovoljen. Vilanova je namreč prepričan, da 31-letnik po hudi poškodbi, ki ga je od igrišč oddaljila za več mesecev, enostavno ni več tako dober kot nekoč.

Kljub temu se Barcelonin strateg še kako dobro zaveda, da bi mu vrhunski napadalec v drugem delu sezone prišel še kako prav, še posebej če bodo moštvo načele poškodbe. Načrti trenerja bi se zato utegnili spremeniti le v primeru, da klub na mizo dobi ponudbo, ki se ji enostavno ne bo moč upreti.