Tridesetletni nogometaš je nogometne začetke v profesionalni druščini naredil v Bariju, nato je igral za Romo, Real Madrid, Sampdorio, Milan in po le eni sezoni v Interju podpisal za Parmo. Za reprezentanco je zbral 35 nastopov ter dosegel deset zadetkov. Udeleženec lanskega evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini pa letos ni prepričal selektorja Cesareja Prandellija, ki ga ni vpoklical na kvalifikacijske obračune za svetovno prvenstvu v Braziliji.

Podrobnosti prestopa še niso povsem znane. Inter pa bo, v skladu z dogovorom, za Cassana dobil mladega napadalca Ishaka Belfodila.

Shelvey k Swanseaju, Mannone k Sunderlandu

Angleški nogometni prvoligaš Swansea City se je okrepil z vezistom Liverpoola Jonjom Shelveyjem. Shelvey je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo, "rdeči" pa bodo zanj dobili slabih šest milijonov evrov odškodnine.

Okrepil pa se je tudi Sunderland, ki je po odhodu Simona Mignoleta s Liverpoolu iskal vratarja. Tega je našel pri Arsenalu, novi član Sunderlanda je tako za 2,4 milijona evrov postal Vito Mannone, ki bo za mesto med vratnicama tekmoval s Keirenom Westwoodom.

Kokorin za 19 milijonov k Anžiju

Ruski nogometaš Aleksander Kokorin se iz moskovskega Dinama seli k Anžiju Mahačkali. Za 22-letnega napadalca bo klub iz Dagestana odštel 19 milijonov evrov odškodnine. Kokorin, ki mora opraviti še zdravniški pregled, je v minuli sezoni zabil deset golov.

Za Anži pa je to že druga letošnja ruska okrepitev, saj so pred Kokorinom v svoje vrste zvabili tudi kapetana ruske reprezentance Igorja Denisova. 29-letnik je pred dvema tednoma po 11 letih zapustil Zenit in se za 15 milijonov evrov odškodnine preselil k Anžiju.

Cisse iz Anglije v Rusijo

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Djibril Cisse se z Otoka seli v Rusijo. Enaintridesetletni napadalec bo dres ekipe Queens Park Rangers, zamenjal za opravo Kubana iz Krasnodarja, s katerim je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Denarne podrobnosti prestopa niso znane.

Cisse, ki lani s QPR ni obstal v elitni konkurenci, v svoji karieri pa je igral za Auxerre, Marseille, Liverpool, Sunderland, Lazio in Panathinaikos, je za reprezentanco odigral 41 tekem, v katerih je dosegel devet golov. Letos bo s Kubanom nastopal v evropski ligi, kjer si je nastop zagotovil, s petim mestom v ruskem prvenstvu.