Casillas je od zimskega prestopnega roka dalje grel klop Reala, saj je Mourinho prednost pred njim ponudil Diegu Lopezu, ki je v klub konec januarja prišel iz Seville. Ob slovesu od Reala je na zadnji tekmi sezone Portugalec Casillasa poslal celo na tribuno, a vseh teh kar nekoliko ponižujočih potez španski vratar zdaj že nekdanjemu trenerju ni zameril.

»Z mojim hrbtom je vse v redu. Ali sem bil na zadnji tekmi fizično dovolj dobro pripravljen, da bi lahko branil? Seveda, skoraj vedno sem pripravljen za igro, še posebno po tako dolgem času brez tekem,« je najprej Casillas razblinil dvome, ki so se pojavljali o njegovi pripravljenosti, nato pa pokazal zrel, kapetanski obraz, ko je o Mourinhu spregovoril le pozitivno.

»Do Mourinha nimam nobenih zamer in v sebi niti nimam občutka, da bi z mano grdo ravnal. Sprejel je odločitve, za katere je mislil, da so bile v danem trenutku najboljše za klub, zato osebno res nimam nič proti njemu. Žal nam ob koncu sezone ni uspelo izpolniti ciljev v španskem pokalu in ligi prvakov, njemu pa kljub vsemu želim veliko sreče v prihodnosti s Chelseajem, saj se je vedno boril in zavzemal za Real,« je o Portugalcu španskim novinarjem povedal Casillas.