Capello letno prejema kar 8,2 milijona evrov in je bil najbolje plačani selektor prvenstva v Braziliji, a se je z Rusijo poslovil že po skupinskem delu prvenstva.

EPSN je na gol postavil Hrvata Stipeta Pletikoso. Obrambno vrsto sestavljajo Španec Gerard Pique, Švicar Philippe Senderos ter Angleža Leighton Baines in Glen Johnson. Na sredini igrišča bi bili Španec Xavi, Anglež Steven Gerrard in Ganec Kevin Prince Boateng, za doseganje golov pa bi skrbeli Brazilec Fred, Argentinec Sergio Agüero in Kamerunec Samuel Eto'o.

Ob obrazložitvi uvrstitve Pletikose v najslabšo enajsterico so zapisali, da je imel Hrvat po enajstmetrovki Neymarja na uvodni tekmi v rokah premalo moči, pri prvem golu Brazilca pa se je prehitro vrgel proti žogi. Shakirina manj pomembna polovica, kot so poimenovali Piqueja, je bila katastrofalna v že tako slabi španski ekipi, v paru s Sergiom Ramosom pa je slabo postavljal zanko za prepovedani položaj, počasi lovil branilce in puščal preveč prostora.

Gerrardovo uvrstitev v enajsterico so obrazložili, da se je na igrišču vedel kot kokoš brez glave, namesto da bi bil neustrašni vodja. Večino prvenstva je lovil lastno senco ali pa so ga igralci prehitevali. »Vrhunec« je bila napaka, ko je »asistiral« pri urugvajskem zadetku. Žogo, ki jo je nespretno skušal izbiti Gerrard, je prestregel »kanibal« Luis Suarez in zabil gol. Boatengu so »podelili« nagrado Samirja Nasrija za uničenje lastne ekipe, Fredovo najboljše dejanje doslej je bil gol, ki pa ga je dosegel iz prepovedanega položaja.