Takšne tekme, kot je bila sinoči v Ljudskem vrtu, so za trenerje poraženih moštev običajno precej mučne. Čeprav je Čačić ves obračun stal na nogah in dajal napotke, njegovo delo zlepa ni obrodilo sadov. Na vprašanji, zakaj je bilo tako in zakaj je Viktoria postala velika zmagovalka že kmalu po prvem pisku sodnika, je Ante Čačić odgovarjal novinarjem na dobro obiskani tiskovni konferenci. »Moram čestitati nasprotniku, kajpada. Vse dobro jim želim v ligi prvakov. So kakovostnejši. To se je videlo. Mi smo skušali na vse načine zasukati izid, a Viktoria ima boljšo zasedbo. Gole smo dobivali po naših napakah in v tem primeru se je vedno težko vrniti. Kakovost tekmeca v nogometu vedno razkrije tudi slabe strani nasprotnika. Poglejte, imeli smo ogromno priložnosti, a jih nismo izkoristili. Zdaj smo pred evropsko ligo in to je naš novi začetek. To je izziv, da postanemo boljši kot lani. Hvala tudi navijačem, ki so prepoznali, da je v športu treba čestitati boljšemu,« je začel Čačić.

O tem, kaj je bilo narobe na začetku, da so bili slovenski prvaki tako zmedeni, da niso natančno vedeli, kje je žoga, je Čačić povedal naslednje: »Ne vem, težko je reči. Naša ideja ni bila, da prejmemo gol že v tretji minuti. Gostje so bili agresivnejši od prve minute, naša obramba ni reagirala pravilno. Po tem golu je bilo za nas mnogo težje, še posebno, ker nam je nasproti stalo takšno moštvo, kot je Viktoria. Ponavljal sem in ponavljal, kako pomemben bo start v tekmo, a se nam je zalomilo.« Čačić je še poudaril, da je bila taktika dobro zamišljena, saj elemente znotraj ekipe pozna do potankosti.

Zakaj Maribor v drugem polčasu vendarle ni bil agresivnejši, zakaj ni več tvegal? Na to vprašanje je Čačić odgovarjal v precej resnem tonu. »To je bil naš cilj, ampak Viktoria nam je vzela žogo. Zelo pomembno je, da gledamo s tega vidika. Maribor se je zoperstavil zelo resni ekipi na korekten način. Saj smo imeli priložnosti. Če pa nasprotnik zadane iz edinega strela, tudi nekaj pove. Vidim, da se nekateri morda ne zavedate, kako kakovostni so Čehi,« je še pobaral udeležence na tiskovni konferenci in na dušek spil kozarec hladne vode, preden je zapustil sobano.

Gostujoči trener Pavel Vrba je izjemno hitro sklenil svoj govor po tekmi. Na kratko je zgolj povedal, da je zadovoljen z izidom in dejstvom, da se je obračun že v samem uvodu izšel po željah Viktorie. »Liga prvakov je bila naš cilj in dosegli smo ga,« je pristavil in odvihral v slačilnico. Pod črto, Vrba je opravil z uradno obveznostjo pred poročevalci tako hitro, kot so Plzenčani na igrišču zaprli vse možnosti Mariboru.