Minilo je 68 mesecev. Vmes je Tavares odigral 256 tekem in zabil 108 golov, da se mu je ob nogometnih danes uresničila še osebna želja. Po današnji prisegi bo v sredo dobil tudi potni list, v četrtek pa bo v evropski ligi proti Rubinu že zaigral kot slovenski nogometaš.

»Vse je dogovorjeno. Zelo sem vesel, težko je opisati občutke. Zame je kot čudež, na ta trenutek sem čakal pet let in pol. Vse, kar sem si želel v Sloveniji, se je uresničilo, bog mi je pomagal. To je velik korak v mojem življenju, zdaj bo vse lažje. Veselje je popolno, tudi pri ženi in družini, saj smo se odločili, da bomo tudi po koncu moje kariere živeli v Mariboru,« je po velikem mejniku za uradno spletno stran mariborskega kluba dejal Marcos Tavares.

»Zahvaljujem se vsem v klubu, od obeh direktorjev do naših uslužbencev v pisarnah, ki so mi ves ta čas med dolgim postopkom neutrudno pomagali pri pridobivanju dokumentov. Sem njihov dolžnik in za vedno lahko ostanem v klubu. Moja osebna, posebna zahvala pa je namenjena tudi predsedniku nogometne zveze Slovenije, gospodu Aleksandru Čeferinu, ki se je prav tako zavzel za moj primer in sem tudi ob njegovem vključevanju dočakal trenutek, ki bo spremenil mojo prihodnost. Zdaj lahko ostanem v Sloveniji, urejen status je zelo pomemben za nadaljnje življenje,« je dodal Tavares.

Za uradno potrditev in vpis na seznam slovenskih državljanov je moral Marcos na občinskem uradu opraviti še zadnjo preizkušnjo. Seveda v slovenščini. »Vadil sem branje prisege v zadnjih treh dneh, prijatelj mi je posnel besedilo, da sem ga poslušal in prišel pripravljen. Bilo je nekaj treme, a sem dobro opravil. Še gospa na občini me je pohvalila, da sem lepo in pravilno prebral prisego. Prvi slovenski papirji so že v mojih rokah, čakam le še na potni list. Dobim ga v sredo in v četrtek že igram kot Slovenec.”

Maribor se bo v četrtek ob 19. uri v prvem krogu skupinskega dela evropske lige v Ljudskem vrtu pomeril z ruskim Rubinom iz Kazana.