V prvem polčasu so imeli več od igre Urugvajci, ki pa niso prišli do zaključnih strelov. Že v 14. minuti bi sicer lahko povedli, a jim je fortuna obrnila hrbet. Po prekršku Davida Luiza, ki je Diega Lugana povlekel za majico, preden je ta sprejel žogo, si je Brazilec prislužil rumeni karton, glavni sodnik Enrique Osses pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvajal Diego Forlan, a je brazilski čuvaj mreže Julio Cesar prebral njegovo namero in žogo preusmeril mimo svojih vrat.

Urugvajcev neuspeh ni zaustavil. V 24. minuti je po slabem posredovanju Cesarja poskusil Cristian Rodriguez, a zadel le zgornji zunanji del mreže. V 30. minuti je Forlan žogo sprejel na robu kazenskega prostora, Cesar se je vrgel za žogo, ki pa je letela mimo gola.

Ko je že kazalo, da se bosta ekipi v prvem delu razšli brez golov, so Brazilci prišli do vodstva. Neymar je urugvajski obrambi pobegnil po levi strani, streljal sam, a je vratar Fernando Muslera žogo odbil. Urugvajska obramba je pozabila na razpoloženega Freda, ki pa je odbito žogo poslal v desni kot in s tem zabil že tretji gol na letošnjem pokalu konfederacij. Minuto kasneje so imeli novo priložnost Urugvajci, a je Luis Suarez streljal mimo vrat.

Urugvajci so v drugem polčasu izid poravnali. Iz prve priložnosti iz igre v 48. minuti je po zmedi v brazilskem kazenskem prostoru zadel Edinson Cavani. Urugvajci so lepo kombinirali, nato pa je Cavani za 1:1 zadel ob daljši vratnici vratarja Cesarja.

V 66. minuti so imeli Urugvajci po prekršku Gustava prosti strel, Forlan je žogo poslal v sredino kazenskega prostora, kjer je bil najvišji Thiago Silva, ki je žogo odbil v kot. Neymar je v 69. minuti po kombinaciji z Bernardom žogo poslal Musleri naravnost v roke. V nadaljevanju so imeli prevlado na igrišču Brazilci, ki pa iz številnih poskusov svoje premoči niso znali kronati.

A terenska premoč se je Brazilcem v ključnih trenutkih tekme le obrestovala. V 86. minuti je Paulinho po kotu Neymarja za končnih 2:1 premagal Muslero, Brazilci pa so se s selektorjem Lusiom Felipejem Scolarijem veselili zaslužene uvrstitve v finale.

Na četrtkovi drugi polfinalni tekmi se bosta v Fortalezi pomerili Španija in Italija.