Brazilci tako po polomu na domačem svetovnem prvenstvu, ko so z v polfinalu 1:7 izgubili proti poznejšim prvakom Nemcem, še ne poznajo poraza, saj so jeseni premagali Kolumbijo, Ekvador, Argentino, Japonsko in zdaj še Turčijo, na nobeni tekmi pa niso prejeli niti zadetka.

Proti evropski ekipi je slavila tudi Argentina, ki je z 2:1 ugnala Hrvaško. Odločilna je bila enajstmetrovka, ki jo je v 57. minuti rutinsko izvedel Lionel Messi. Edini zadetek za oslabljeno izbrano vrsto Hrvaške, ki je v 11. minuti celo povedla, je zadel Anas Sharbini, v 49. minuti pa je izenačil Cristian Ansaldi, žoga pa je pri strelu v roko zadela Sergia Agüera, a je sodnik zadetek kljub temu priznal.

Za slovenske ljubitelje nogometa je bila zanimiva tudi prijateljska tekma Estonije, tekmice v kvalifikacijah za EP 2016, ki je izbrance Srečka Katanca premagala pred mesecem dni z 1:0. Tudi tokrat je bil izid enak, Estonci pa so na gostovanju premagali Norvežane. Edini zadetek je v 24. minuti dosegel stari znanec Slovenije Konstantin Vassiljev.

Nov neuspeh pa so si v Amsterdamu privoščili Nizozemci, ki so prozi Mehiki izgubili z 2:3 (0:1), kar je bil njihov četrti poraz na petih tekmah po svetovnem prvenstvu, odkar jih vodi Guus Hiddink. Odločilen delež k zmagi gostov je prispeval Carlos Vela z dvema goloma (v 8. in 62. minuti), tretjega pa je dosegel Javier Hernandez v 69. minuti. Za domače sta bila uspešna Wesley Sneijder (49.) in Daley Blind (74.).