Brazilci na svoji drugi tekmi niso mogli računati na Hulka, ki je na treningu utrpel poškodbo stegenske mišice. Sedemindvajsetletnega napadalca je tako zamenjal vezni igralec Chelseaja Ramires, v napad pa je selektor Luis Felipe Scolari postavil Freda in Neymarja. Mehiški strateg Miguel Herrera je ob tem zadržal zmagovalno zasedbo, ki je z 1:0 ugnala Kamerun.

Mehičani so ostro krenili proti ekipi gostiteljev, tako se je že v 30. sekundi na tleh znašel prvi zvezdnik Brazilcev Neymar. Prvi so zapretili Brazilci, v 11. minuti je Fred na lepo podajo Oscarja z leve iz prepovedanega položaja streljal mimo vrat. Nova brazilska ofenziva je sledila tri minute kasneje, a žoga skozi zmedo mehiških branilcev le ni našla poti do gola.

V 24. minuti so nevarno zapretili Mehičani, ko je z roba kazenskega prostora močno streljal Hector Herrera, a je žoga letela čez gol. Minuto kasneje je na drugi strani Neymar z glavo skoraj presenetil Guillerma Ochoo, a je mehiški vratar ohranil mrežo nedotaknjeno. V 41. minuti je sledila priložnost za Mehičane, ko je mimo vrat Julia Cezarja streljal Jose Vazquez. V 44. minuti se je spet izkazal Ochoa, ko so bili pred njim trije brazilski igralci, a je mehiški vratar dobro posredoval.

Mehičani tudi v drugem polčasu dobro parirali gostiteljem

V drugem polčasu so prvi znova zapretili Brazilci, v kazenski prostor je utekal Neymar, a je Francisco Rodriguez odbil podano žogo čez glavo. V 55. minuti je brazilskega vratarja ogrel Vazquez, ki je od daleč meril le nekaj centimetrov nad brazilskim golom. Obleganje brazilskih vrat ni pojenjalo, tudi dve minuti kasneje je bil nevaren Vazquez, ki je lepo našel Herrera, a je tudi ta streljal preko vrat.

V 63. minuti je Neymar z neposrednim prostim strelom s 33 metrov meril premalo natančno. Isti igralec je bil spet nevaren v 69. minuti, a je bil Ochoa znova na mestu. V 81. minuti je Thiago Silva Hernandeza grdo podrl 23 metrov pred brazilskim golom in si prislužil rumeni karton, Mehičanom pa podaril prosti strel. V hitrem protinapadu Brazilcev po neuspeli akciji Mehičanov, je bil Jo počasnejši od Ochoe. Mehiški vratar se je izkazal tudi v 86. minuti, ko je ubranil strel Thiaga Silve iz neposredne bližine. V 90. minuti je Guardado streljal le nekaj centimetrov preko vrat Julia Cesarja, ki je tudi minuti kasneje dobro posredoval ob močnem strelu Jimeneza.


Brazilija – Mehika 0:0



Postavi:


Brazilija: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Ramires (Bernard 46.), Luiz Gustavo, Paulinho, Oscar (Willian 84.), Neymar, Fred (Jo 68.)


Mehika: Ochoa, Marquez, Rodriguez, Guardado, Paul Aguilar, Moreno, Layun, Herrera (Fabian 76.), Vazquez, Peralta (Hernandez 74), Dos Santos (Jimenez 84.)