Ni skrivnost, da je obramba že nekaj časa šibka točka Barcelone in Katalonci so si zato pred letošnjo sezono prizadevali, da se na tem področju okrepijo, še posebej, ker so vedeli, da jih bo doletela kazen prepovedi kupovanja v naslednjih dveh prestopnih rokih. Čeprav so si želeli nekaj odmevnih imen med branilci, so na koncu v svoje vrste uspeli zvabiti le »večno poškodovanega« Belgijca Thomasa Vermaelena iz Arsenala in Francoza Jeremyja Mathieuja iz Valencie.

Med tistimi, ki jih klubi Barci niso hoteli prodati ali pa so jo zavrnili kar sami, je bil tudi nemški reprezentant Jerome Boateng, ki že vrsto let igra pomembno vlogo v obrambni vrsti Bayerna.

Boateng je danes v pogovoru za Bild razkril, da je imel poleti ponudbo Barcelone, ki pa jo je brez daljšega premisleka zavrnil. Kot pravi, je bila odločitev enostavna, pa čeprav gre za enega najboljših klubov na svetu v zadnjem obdobju.

»Ne poznam vseh podrobnosti Barcelonine ponudbe zame in ne vem, kakšno odškodnino so ponujali, a lahko potrdim, da so si me želeli v svojih vrstah. To je seveda ogromna čast, če se zate zanima klub, kot je Barcelona, a danes so takšni časi, da ti ni treba več prestopiti iz Bayerna v Barcelono, če bi rad osvojil ligo prvakov. Pri Bayernu igram za enega od štirih najboljših klubov na svetu in za nemškega nogometaša zagotovo ni boljšega kluba. Bom presrečen, če bom lahko pri Bayernu ostal še dolgo časa in tukaj končal kariero s številnimi osvojenimi lovorikami,« je dejal Boateng.

26-letnik je v vrste Bayerna prestopil leta 2011 iz Manchester Cityja, za Bavarce pa je odigral že več kot 150 tekem.