Kapetan poljske izbrane vrste si je na sobotni prvenstveni tekmi proti Augsburgu natrgal kolenske vezi, s čimer je že sklenil sezono. Nogometaš se je tako pridružil soigralcem Matsu Hummelsu, Ilkayu Guendoganu in Nevenu Subotiću, ki jih prav tako pestijo zdravstvene težave.

»V klubu smo se pogovorili in na trgu že iščemo morebitne okrepitve,« je za časnik Die Welt razkril izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke in pristavil: »Ne želim izključiti možnosti, da bomo po poškodbi Blaszczykowskega na trgu aktivni.«

Nemšega prvoligaša v osmini finala lige prvakov že čez slab mesec dni čaka zahtevna tekma proti ruskemu Zenitu, okrepitve pa rabijo predvsem na sredini igrišča. »Zavedamo se, da so naše možnosti na nogometnem trgu omejene. Le kateri klub se je pripravljen odreči dobremu igralcu sredi sezone,« pa je pesimističen športni direktor Michael Zorc.

Na seznamu želja dortmundskega kluba naj bi bil sicer tudi vezist Manchester Uniteda Šindži Kagava. Japonec je, pred se je pridružil angleškim prvakom, igral prav za moštvo Jürgena Kloppa, a si statusa v prvi postavi rdečih vragov nikakor ne uspe izboriti. »Še kako dobro se zavedamo kvalitet, ki jo premore Šindži. Njegov prispevek v času igranja za nas je bil ogromen. A trenutno igra za Manchester United,« je še povedal Zorc.

Pri Borussi Dortmund s trenutnimi predstavami sicer ne morejo biti pretirano zadovoljni. Moštvo je na zadnji prvenstveni tekmi pred domačimi gledalci uspelo zgolj remizirati (2:2), na lestvici pa zasedajo tretje mesto. Bržkone so opustili tudi lov na naslov nemškega prvaka, saj za vodilnim Bayernom zaostajajo že za ogromnih 14 točk.