A kljub nič kaj uglednemu predzadnjemu mestu - z zadnjim Freiburgom imata enako število točk, 15, medtem ko je jesenski prvak Bayern daleč spredaj s 45, pa trener rumeno-črnih Jürgen Klopp ne razmišlja o odstopu.

"Nikakor ne bom vrgel puške v koruzo. Vem, da sem delal napake tudi sam, toda naredili bomo analizo in videli, kaj lahko še storimo. Zdaj ni čas za paniko in horuk akcijo," je v pogovoru za časnik Bild dejal strateg Borussie, ki je v soboto z 1:2 klonila na gostovanju pri takrat zadnjem Werderju.

Klopp je po porazu dodal, da je edino pozitivno pri vsem skupaj le to, da klub od mest, ki pomenijo obstanek, ločita le dve točki, večina navijačev pa verjetno vseeno še vedno pogleduje tudi proti šestemu mestu, ki prinaša evropsko ligo, za njim pa črno-rumeni po polovici prvenstva zaostajajo 12 točk.

Prvič v zgodovini med zimskim premorom tako nizko

Borussia bo prvič v zgodovini prezimila na mestih, ki v Nemčiji pomenijo neposredno slovo od prvoligaškega tekmovanja: 17. in 18. klub namreč izpadeta v drugo ligo, 16. pa igra dodatne kvalifikacije s tretjim drugoligašem. Poskrbeli so še za dva negativna klubska rekorda, saj so zbrali deset porazov in le štiri točke na gostovanjih.

Manj optimističen pa je bil v pogovoru za ta časnik Mats Hummels. "Ni garancije, da bomo ostali med najboljšimi. Nikoli nismo imeli popolne zasedbe, vseskozi smo imeli poškodovane ključne igralce. Za nami je najslabša polovica sezone v zgodovini in v zadnjih tednih je šlo samo na slabše," je bil realen kapetan ekipe.