V mladih letih je Bojan veliko obetal, zato je kmalu dobil tudi priložnost v članskem moštvu slovite Barcelone. Do svojega 21. leta je za Katalonce odigral več kot 100 tekem in dosegel tudi 26 golov, a je v času Barcelonine vladavine začel dobivati vse manj možnosti za igro. Sledili sta sezoni v Italiji (kupila ga je Roma, ki ga je po prvi sezoni posodila Milanu, nato pa prodala nazaj Barceloni, op. a.) in še leto dni na Nizozemskem (Barcelona ga je takoj posodila naprej Ajaxu), kjer pa vendarle ni preveč opozoril nase. S tem si je verjetno tudi zaprl vrata za vrnitev v moštvo »blaugrane« in ni presenetljivo, da ga je Barcelona danes tudi dokončno prodala.

Bojan bo kariero nadaljeval na Otoku, saj je podpisal štiriletno pogodbo s prvoligašem Stoke City, višina odškodnine, ki jo je angleški klub plačal zanj, pa še ni znana.

»Vsak, ki spremlja evropski nogomet, zagotovo pozna Bojana Krkića. Da se tak igralec odloči nadaljevati kariero v našem klubu, je zelo vzpodbudno in hkrati velika pridobitev za klub Stoke City. Je zelo motiviran in odločen, da se v premier ligi dokaže, mi pa smo zelo veseli, da mu lahko to omogočimo,« je o novi pridobitvi za klubsko stran povedal trener Stokea Mark Hughes.