Na veliko veselje 1300 mariborskih navijačev so slovenski prvaki brez večjih težav zdržali začetni nalet Schalkeja. Po desetih minutah so vzpostavili ravnotežje ter začeli pogledovati tudi proti nemškemu golu, kar je bil pogumen poskus Vršiča s strelom s sredine igrišča, ko je videl, da vratar Fährmann stoji daleč iz gola. Schalke je imel terensko pobudo, a velikih nevarnosti ni bilo, ker so bili Mariborčani enakovredni v teku. Obenem so zaprli boke in s tem preprečili prodore ter predložke, ki so najmočnejše orožje gostiteljev. Potem ko je Boateng v 26. minuti s strelom z glavo mimo gola zapravil najlepšo priložnost v prvem polčasu, so Mariborčani v 38. minuti izvedli sanjsko akcijo za senzacionalno vodstvo, ki je temeljila na kombinatoriki in hitrosti. Ko je prišla žoga na levi bok do Vilerja, so vsi pričakovali podajo do Tavaresa, ob katerem so bili trije domači branilci, a je v sredini kazenskega prostora opazil povsem osamljenega Boharja, ki je rutinirano zadel. V finišu prvega polčasa so bili Nemci v očitnem šoku in Mariborčani so imeli ob strelih Vršiča in Ibraimija celo polpriložnosti za drugi gol, zato so domači navijači igralce Schalkeja pospremili z žvižgi.

Če je bil Viler v prvem polčasu junak z asistenco, je bil osmoljenec v 56. minuti, ko je žogo dobesedno podal v noge Huntelaarju, ki je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora izid izenačil na 1:1. Nemci so se otresli nervoze, Slovenci pa poceni zapravili prigarano vodstvo. Mariborski trener Ante Šimundža je z menjavami odlično osvežil ekipo, ko je postajala podrejena v teku. Na sredini drugega polčasa je bil rešitelj vratar Jasmin Handanović, ki je v velikem slogu dvakrat preprečil veselje velikemu nemškemu upu Draxlerju ob njegovih silovitih strelih. A tudi Mariborčani so imeli svoje trenutke, vendar niso izkoristili prostega strela Ibraimija z roba kazenskega prostora in protinapada Sallalicha celo za zmagoviti gol proti nezanesljivi obrambi gostiteljev.

»Kdor nas ni poznal doslej, nas je dokončno v Gelsenkirchnu, saj smo odigrali odlično tekmo proti zelo neugodnemu tekmecu. Moj gol je bil šolska akcija, v kateri je sodelovala celotna ekipa od vratarja do napadalcev, vsi smo tekli in nase navlekli nemške igralce. Viler mi je podal kot na pladnju. Ostal je grenak priokus, saj smo vodili z 1:0, nato pa prejeli gol zaradi naše napake. A tudi remi je za nas velik uspeh ob izjemni podpori s tribun, saj smo vseskozi slišali navijače Maribora, ki so nam dali veliko energije,« je povedal mariborski junak Damjan Bohar, ki je tekmo predčasno končal zaradi krčev.

Mariborski trener Ante Šimundža je znova zelo mirno vodil ekipo z roba igrišča. »Zadovoljni smo z izkupičkom. Bili smo enakovredni Schalkeju, zato je remi najpravičnejši izid. Naš vodilni gol je posledica klubske filozofije, da smo vedno ambiciozni in želimo doseči gol, v drugem polčasu pa smo imeli še dve, tri polpriložnosti. Fantje so dovolj zreli, da ne padejo pod pritisk tekmeca in gledalcev, zato znamo odgovoriti na vse izzive. Za manjšo nepazljivost v zadnji liniji pa smo bili takoj kaznovani z izenačenjem na 1:1, a napake so sestavni del športa,« je povedal Ante Šimundža, ki je zelo ponosen, da si Maribor na lestvici deli drugo mesto s Schalkejem, medtem ko vodi Chelsea, ki je sinoči v Lizboni premagal Sporting z 1:0. Nov remi je v mariborsko blagajno prinesel zaslužek pol milijona evrov.

Izidi drugega kroga, skupina E: CSKA Moskva – Bayern 0:1 (0:1, Müller 22/11 m), Manchester City – Roma 1:1 (1:1, Aguero 4/11 m; Totti 23), vrstni red: Bayern 6, Roma 4, Manchester City 1, CSKA 0, skupina F: Apoel Nikozija – Ajax Amsterdam 1:1 (1:1, Manduca 31/11 m; Andersen 28) Paris St. Germain – Barcelona 3:2 (2:1, David Luiz 10, Verratti 26, Matuidi 54; Messi 12, Neymar 56), vrstni red: PSG 4, Barcelona 3, Ayax 2, Apoel 1, skupina G: Schalke – Maribor 1:1 (0:1), Sporting – Chelsea 0:1 (0:1, Matić 34), vrstni red: Chelsea 4, Maribor 2, Schalke 2, Sporting 1, skupina H: Bate Borisov – Athletic Bilbao 2:1 (2:1, Poljakov 19, Karnitski 41; Aritz Aduriz 45), Šahtjor Donjeck – Porto (0:0; Alex Teixeira 52, Luiz Adriano 85; Martinez 88/11 m, 90), vrstni red: Porto 4, Bate Borisov 3, Šahtjor 2, Athletic Bilabao 1.