Triindvajsetletni Celjan, nekdanji slovenski reprezentant v mlajših selekcijah, se je po prihodu iz Aluminija v Olimpijo uveljavil kot eden najboljših branilcev državnega prvenstva. Ljubljančani so nekaj ponudb za Jovića zavrnili, ko ni želel podpisati nove pogodbe, pa ga je vodstvo kluba za nekaj časa preselilo na tribune. Po podaljšanju pogodbe se je znova uveljavil na desni strani obrambe zeleno-belih, od 30. junija pa bo nove izzive iskal na Poljskem. Olimpija bo tako ostala brez denarja za branilca.

Na spletni strani ekstraklase piše, da je Jović že konec leta 2014 opravil zdravniške preglede, manjkal je le še podpis. Trenutno četrtouvrščena ekipa prvenstva si je branilca želela že januarja, vendar se kluba nista dogovorila o višini odškodnine.

»V kolikor bi se predstavniki Wisle odločili pripeljati Bobana Jovića pred iztekom pogodbe z nami, bi morali plačali določeno denarno nadomestilo. Tako pa vse kaže, da igralec ostaja v našem moštvu do konca sezone. Glede na to, da ima NK Olimpija Ljubljana zastavljene visoke cilje, je kristalno jasno, da nam bo Jovićeva pomoč prišla še kako prav. O tem, kolikšna bo njegova minutaža, pa je odvisno zgolj in samo od trenerja Darka Karapetrovića," je o odhodu branilva dejal športni direktor zeleno-belih Milenko Ačimović.

Wisla, nekdanji klub slovenskega reprezentanta Andraža Kirma, po 19. krogih z 32 točkami, toliko jih ima tudi tretji Lech Poznan, zaseda četrto mesto, za vodilno Legio Varšavo zaostaja šest točk.