Na zadnji prvenstveni tekmi z Eibarjem, ki jo je Barca doma dobila s 3:0, je Messi dosegel 250. gol v dresu blaugrane in tako le še za gol zaostaja za Telmom Zarrajem, ki je blestel v štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je med letoma 1940 in 1955 tekmecem zabil 251 golov.

Ker verjetnost, da Zarrajev rekord pade, še zdaleč ni majhna, so se vodilni možje španskega nogometa obrnili tudi na Fifo in povprašali, ali je tekmo sploh dovoljeno prekiniti. »Gre za interne stvari. Zadeva je v celoti odvisna od nogometne zveze v državi. V pravilih ni nič specifičnega, kar bi preprečevalo, da se tekma prekine,« je za tiskovno agencijo DPA dejal tiskovni predstavnik Fife.

Predsednik španske lige (LFP) Javier Tabas je sicer dejal, da je naklonjen zamisli, da se v primeru rekorda zvezdnika Barcelone ustrezno počasti, ali se bo to zgodilo s prekinitvijo tekme, pa še ni jasno. »Če Messi podre Zarrajev rekord, si zasluži neke vrste poklon. Gre za zgodovinski dosežek,« je prepričan Tabas.

Kot poročajo španski mediji, mora prekinitev tekme dovoliti tudi španska nogometna zveza (RFEF), vendar pa njen predsednik Angel Maria Villar pobude za kaj takega zaenkrat še ni pokazal. »Vemo za predlog, vendar od Barcelone, kar se tiče te teme, nismo dobili nobene prošnje. Ne razmišljamo, da bi storili karkoli,« so sporočili iz RFEF.