Liverpool je po dobri lanski sezoni ostal brez svojega najboljšega moža, saj je Luisa Suareza za 81 milijonov evrov prodal Barceloni. Z odhodom najboljšega strelca in igralca lanske sezone v angleški premier ligi je pri redsih nastala velika vrzel, ki je kljub že kar osmim okrepitvam še niso uspeli zapolniti.

Trener Brendan Rodgers že ves čas poletnega prestopnega roka zatrjuje, da ne bodo paničarili in bodo na vsak način poskušali najti zamenjave za Suareza. Nekaj časa je bil v igri za prihod na Anfield napadalec Loic Remy, ki je lani kot posojen igralec igral za Newcastle, a je njegov prestop padel v vodo, ker ni prestal zdravniškega pregleda. Liverpool so v zadnjem času mediji povezovali tudi z Radamelom Falcaom, a se je njegov prihod zdel manj verjeten, saj ga Monaco noče prodati, v svojih vrstah pa si ga želi tudi madridski Real. Tudi zaradi tega so se redsi včeraj ogreli še za Balotellija.

Za klubsko televizijo so vodilni možje Milana že sinoči potrdili, da se z Liverpoolom pogajajo o prestopu Balotellija, njegov agent Mino Raiola pa je danes odpotoval v Anglijo, kjer se je poskušal dogovoriti o podrobnostih pogodbe za svojega varovanca.

Milan in Liverpool hitro našla skupni jezik

Pogovori so bili očitno uspešni, saj so na spletni strani italijanskega velikana prestop nogometaša potrdili. »Potem ko se je poslovil od soigralcev, je Mario Balotelli danes ob 13.30 zapustil športni center Milanello. Preden je odšel, se je napadalec poslovil tudi od Milanovega osebja za stike z javnostjo,« so zapisali na uradni spletni strani rdeče-črnih.

Balotelli, Liverpool naj bi zanj Italijanom odštel 20 milijonov evrov, je na Otoku že igral, saj je bil med letoma 2010 in 2013 član Manchester Cityja, za katerega je v treh sezonah na 54 prvenstvenih tekmah zabil 20 golov.