V petek je dosedanji brazilski selektor Mano Menez ostal brez službe, vodstvo CBF pa se je temeljito lotilo iskanja njegovega naslednika. Svetovno prvenstvo na brazilskih tleh je namreč že skoraj pred vrati.

Prvega so za možnega naslednika Meneza brazilski mediji označili Louiza Felipeja Scolarija, ki je Brazilce že popeljal do naslova svetovnega prvaka, a precej bolj zanimiva je vest, ki prihaja iz vrst španskih časnikov.

Marca danes piše, da naj bi si Guardiola vzel čas za resen razmislek o ponudbi brazilske zveze, ki si bojda tvorca številnih uspehov Barcelone že dlje časa želi zvabiti na brazilsko klop. Guardiola je sicer po koncu lanske sezone dejal, da si bo vzel eno leto oddiha od nogometa, znano pa je tudi, da se želi vrniti nekam, kjer bo imel pred seboj dolgoročen projekt, kar pa bi za mundial 2014 težko dejali, saj bo imel z brazilsko reprezentanco do takrat na voljo dokaj malo tekem in treningov za uveljavitev svojih taktičnih zamisli, cilj Brazilcev na omenjenem tekmovanju pa je že v naprej jasno začrtan.

Vodilni možje brazilske zveze se zavedajo, da bo Španca težko prepričati, a kljub temu vztrajno pritiskajo nanj. Njihove upe pa je še podkrepil Josepov brat, ki je izjavil, da bi bilo vodenje brazilske reprezentance za Josepa uresničitev sanj.

Kot piše Marca, je Guardiola odločen, da pred januarjem ne bo sprejemal nobenih odločitev glede svoje prihodnosti, zato bo zanimivo videti, če bodo Brazilci z imenovanjem novega selektorja pripravljeni čakati tako dolgo. Njihova naslednja prijateljska tekma je sicer na sporedu šele februarja, a zdi se, da bi bilo dolgo čakanje na Guardiolino zavrnitev lahko nov udarec za njihove možnosti na domačem mundialu, kjer bo vse razen naslova svetovnih prvakov velik neuspeh.