Legia je v tretjem predkrogu kvalifikacij za ligo prvakov Celtic premagala s skupnim izidom kar 6:1. A ker so Poljaki na povratni tekmi v igro poslali Bartosza Bereszynskega, ki ni imel pravice nastopa, so se pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) tik pred zdajci odločili, da klub diskvalificirajo, v naslednji krog tekmovanja pa pošljejo Celtic, ki mu je žreb namenil slovenskega prvaka Maribor..

»Stvar je v celoti v domeni Uefe in njihovih postopkov. Zaradi tega na to temo v nadaljevanju ne mislimo več dajati izjav,« so se na odločitev odzvali pri škotskemu prvaku, medtem ko pri Legii ogorčenja nad kaznijo seveda niso skrivali. Klubski solastnik Dariusz Mioduski je kazen označil za hudo nepravično in v nasprotju s fair-playjem.

Vseeno pa pri varšavskem klubu ne obupujejo. Na škotskega velikana so tako naslovili odprto pismo, v katerem ga pozivajo k novi tekmi, ki bi dokončno odločila potnika v naslednji krog. »Celtic je spisal eno najlepših zgodb v zgodovini evropskega nogometa, ko je leta 1967 v finalu pokala državnih prvakov nenadejano premagal mogočni Inter iz Milana. Predstavljajte si, da bi bila Jock Stein in Billy McNeill prikrajšana tega uspeha zaradi napačno izpolnjene vloge. Ne uničite svoje čudovite dediščine. Srečajmo se v Varšavi ali Glasgowu in spor razrešimo na častni način,« so med drugim zapisali Poljaki.

Kljub temu pa se vsi pri Legii s predlogom ne strinjajo. Kot poroča BBC, tekmi nasprotuje drugi solastnik Boguslaw Leśnodorski, ki je na novinarski konferenci dal jasno vedeti, da si novega obračuna ne želi. Sam je prepričan, da morajo pri klubu odgovarjati za lastne napake. »Ne predstavljam si, da bi napako znova storili. Tiste, odgovorne za nastalo situacijo, je treba sankcionirati in hkrati storiti vse, da jo popravimo. Za incident so krive štiri osebe. Klub bo v naslednjih dneh odločil, kako ukrepati. Do česa takega ne bi nikoli smelo priti.«