Da Beckham razmišlja o igranju v »deželi tam spodaj« so potrdili tudi pri Avstralski nogometni zvezi (FFA), do prestopa pa naj bi prišlo še v tej sezoni. »Da so z nami v stik stopili Beckhamovi ljudje, je še en pokazatelj, kako zelo je v globalnem smislu zrasla avstralska liga. Beckham je zvezdnik svetovnega kova in bi bil po prihodu Alessandra Del Piera, Emila Heskeyja in Shinjija Ona nova velika pridobitev za ligo,« so v izjavi za javnost zapisali pri FAA.

Za nekdanjega kapetana angleške izbrane vrste sta menda zanimanje že pokazali ekipi iz Sydneyja in Melbourna, pogajanja pa naj bi še vedno bila v zelo zgodnjih fazah. V kolikor bo do prestopa tudi v resnici prišlo, pa naj bi nogometaš po nekaterih ocenah na sezono v svoj žep pospravil okoli dva milijona dolarjev.

Beckhamova managerska agencija zanikala govorice

»Zanj je vedno zanimanje po vsem svetu. Toda Beckham ne bi sprejel kakršne koli ponudbe. Avstralija ga ne zanima,« so sporočili iz njegove managerske agencije.

Začetnik govoric o prihodu Beckhama v Avstralijo je bil njegov nekdanji moštveni kolega pri Manchester Unitedu, Mark Bosnich, ki trenutno dela kot sokomentator na eni izmed avstralskih televizij.