Nemški čuvaj mreže, ki se je Kataloncem pridružil iz Borussie Mönchengladbacha, si je na treningu poškodoval hrbet in bo morda celo manjkal na uvodni prvenstveni tekmi proti Elcheju. »Po opravljenih pregledih je medicinsko osebje potrdilo poškodbo hrbta, ki jo je Marc-Andre ter Stegen staknil v ponedeljek,« so zapisali na uradni spletni strani Barcelone.

Kako dolgo bo vratar odsoten ni znano, kot tudi ne, kdaj se bo na igrišča vrnila njihova najnovejša okrepitev Thomas Vermaelen. Belgijski reprezentant se je navijačem predstavil pretekli konec tedna, a zaradi poškodbe stegenske mišice še ni treniral z novimi soigralci.

Zdravstvene težave nekdanjega kapetana Arsenala se vlečejo že vse od njegovega nastopa na svetovnem prvenstvu v Braziliji, čas njegovega okrevanja pa za zdaj ostaja neznanka. Kot so dejali pri Barceloni, bo veliko odvisno od nogometaševega odziva na fizioterapijo.

Vermaelen, ki je na Camp Nou prišel za 18 milijonov evrov, je imel v zadnjih letih obilo težav s poškodbami. Pri španskem športnem časniku Marca so med drugim postregli s podatkom, da je branilec v zadnjih štirih letih na bolniški preživel kar 465 dni.