Blatter je svoje mnenje o tej vroči temi, ki že nekaj dni, odkar je Fifa predlagala, da bi Katar SP 2022 priredil pozimi, sproža najrazličnejše odzive vseh vpletenih, povedal na zasedanju strokovnega odbora v Belfastu.

Fifa je (za zdaj še neuradno), ker se želi izogniti visokim temperaturam v tej zalivski državi, ki bi jih morali igralci prenašati v doslej uveljavljenem terminu v juniju, tako predlagala, da bi bilo prvenstvo na sporedu med 26. novembrom in 23. decembrom. Uradno potrditev bo morala še doseči na zasedanju 19. in 20. marca v Zürichu.

Odškodnin za evropske klube ne bo

Blatter pa je zdaj dejal, da po njegovem mnenju SP ne bi smeli končati po 18. decembru. "Ne pred 23. decembrom, končati moramo pred 18. decembrom," je dejal in obenem ponovil, da Fifa ne namerava plačevati odškodnin evropskim klubom. Ti se čutijo prizadete, saj je v tem jesensko-zimskem terminu klubska sezona na vrhuncu, večina najboljših nogometašev na svetu pa igra v Evropi.

"Vemo, da niso zadovoljni. Toda do prvenstva je še šest let, skoraj sedem in vsi skupaj imamo dovolj časa, da se pripravimo na spremembe in prepričan sem, da bomo našli rešitev," je dejal Švicar.