"V tem trenutku ni nobenega razloga, da bi spreminjali koledar dogodkov, predvidenih za leti 2018 in 2022, edina neznanka je natančen datum drugega prvenstva. Ti prvenstvi bosta na sporedu, samo kakšen potres bi lahko preprečil izvedbo," je dejal Blatter.

Fifa je tako poudarila, da ne namerava odpreti primera Katar in Rusija in morda uvesti novega glasovanja o prirediteljih prvenstev, ki sta postala sporna zaradi domnevnih korupcijskih elementov. Je pa krovna nogometna organizacija delno popustila pri poročilu preiskovalca Michaela Garcie, zaradi katerega je ta tudi odstopil s položaja v etični komisiji, ker se ni strinjal s prilagojeno obliko objavljanja izsledkov preiskave. Fifa je zdaj sporočila, da bo njegovo poročilo vendarle na voljo javnosti tudi v celoti, vendar še vedno s pridržkom "v primerni obliki".

Blatter je skušal v Marakešu to poglavje nogometne zgodovine, ki za Fifo ni najbolj prijetno, pospraviti v predal in se osredotočiti na prihodnost. "Pripombe, ki jih je dobila naša etična komisija, že upoštevamo. Prepričani smo lahko, da bo proces kandidature za SP leta 2026 odprt, pošten in etičen," je še dejal Blatter.