Brazilski dnevnik O Globo poroča, da se je Blatter odločil, da si bo za šest tednov bivanja v Braziliji najel kar Ronaldovo stanovanje na elitni lokaciji, na plaži Leblon v Rio de Janeiru, ki spada med najbolj luksuzne predele v državi, kjer domujejo številni bogati Brazilci. Temu primerne so tam tudi cene nepremičnin ali njihove najemnine, zato bo tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze moral za najem stanovanja plačati visoko ceno.

Morda bi marsikdo pomislil, da bo poznanstvo z Ronaldom Švicarju prineslo ugodno rešitev za bivanje v Braziliji, a če gre verjeti poročanju brazilskega medija, bo Blatter za šest tednov uporabe stanovanja nekdanjemu nogometašu plačal kar milijon in pol brazilskih realov, kar je skoraj pol milijona evrov, ali drugače povedano, predsednik Fife bo Ronaldu za vsak dan bivanja v stanovanju plačal okoli 11.500 evrov.

Kot še poroča O Globe, je Ronaldo svoje stanovanje dal v najem že med lanskim pokalom konfederacij, takrat je v njem bival glavni tajnik Fife Jerome Valcke. Koliko je takrat znašala najemnina, ni znano.